Dinu ȚURCANU, prorector informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, UTM, membru al grupului de lucru responsabil de elaborarea „Instrucțiunii privind învățarea la distanță în învățământul general”, a participat astăzi, 16 martie, la ședința grupului convocat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ (Ordinul nr. 292/2020), în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

În debutul întrunirii, ministrul Corneliu POPOVICI a menționat că în situații excepționale, se impun acțiuni eficiente și prompte: „Importanța asigurării continuității procesului educațional la distanță, astfel încât toți elevii să fie încadrați în acest proces este imperios necesară la moment. Contăm pe responsabilitatea managerilor instituțiilor de învățământ și implicarea și dedicația cadrelor didactice pentru a face posibilă implementarea cu succes a acestui proces”, a declarat oficialul.

În cadrul ședinței, membrii grupului de lucru au convenit asupra principiile pedagogice și didactice specifice învățării la distanță, formele recomandate de învățarea la distanță, platformele care urmează a fi utilizate, metodele de evaluare și procesare a rezultatelor elevilor, tehnici de evaluare formativă și sumativă la distanță, rolul și atribuțiile părinților etc.

Totodată, participanții la discuții au dezbătut aspecte privind managementul implementării învățării la distanță în contextul situațiilor excepționale.

Documentul urmează a fi definitivat până la sfârșitul săptămânii curente.

(Visited 31 times, 1 visits today)