Live-ul cursului de informatică, la fel ca și cel de matematică, a ținut în fața monitoarelor sute de vizualizatori. Lecția a fost predateă de către Sergiu Corlat, un profesor ce se bucură de mult respect și admirație din partea studenților, dar și a liceenilor.

În discuție – structura unui program și tipurile de date care se utilizează în timpul programării și rezolvării problemelor de informatică. Prezentarea utilizată în cadrul lecției poate fi accesată pe adresa expusă pe ecran –  https://sites.google.com/view/academyplusmoldova, profesorul Sergiu Corlat îndemnându-i pe elevi să descarce pe calculatoarele proprii Lecția 5 „Tipuri de date structurate” – Bacalaureat Info, pentru a o utiliza paralel în timpul lecției online. Sunt abordate subiecte privind structura unui program Pascal; tipurile de date simple și proprietățile acestora; tipurile  de date structurate; fișierele TEXT. Împreună cu profesorul, elevii au posibilitatea să rezolve o mulțime de itemi. Problemele la care nu s-a ajuns în limita timpului disponibil pot fi rezolvate în mod individual, accesul la site-ul cu lecții păstrându-se deschis, iar în cazul în care ar putea să apară întrebări sau necesitatea unor consultări și explicații suplimentare, domnul profesor Sergiu Corlat s-a oferit să le primească pe adresa sa de e-mail: scorlat@gmail.com sau pe profilul său de Facebook.

Cursul de informatică cu profesorul Sergiu Corlat este și despre cum putem utiliza instrumentele web în procesul de predare. Chiar dacă să înveți informatica la calculator e un lucru firesc, am spune chiar obligator, să o înveți în transmisiune online, predată la tablă de un  profesor la distanță, e taaare de tot! Și nu e doar un fel de a spune. Se întâmplă acum, la UTM, instituția care, în condiții de pandemie, și-a propus să ofere cursuri de pregătire pentru BAC în format online!

Pregătire de #BAC la #Informatică cu Sergiu Corlat

Опубликовано UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei Суббота, 14 марта 2020 г.

(Visited 34 times, 1 visits today)