„Este dificil să construieşti. Dificil e și să consolidezi o echipă. Cu atât mai mare este plăcerea, când le reuşeşti!”

Este opinia directorului companiei LED Market, Vadim DANU, absolvent al Universității Tehnice a Moldovei, care acum câteva zile a fost gazdă primitoare pentru delegația UTM constituită din decanii conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, conf. univ., dr. Victor GROPA, și profesori ai Facultăților Calculatoare, Informatică și Microelectronică – prodecana Ana BIȚĂ-ȚURCAN, conf. univ., dr. Ion FIODOROV, conf. univ., dr. Viorica SUDACEVSCHI, dar și Energetică și Inginerie Electrică – conf. univ., dr. Nicolae MOGOREANU, însoțiți de către Dorin TROFIMCIUC, șef Direcție Tehnică, și Dinu ȚURCANU, prorector informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare. Reprezentanții Alma Mater au dorit să viziteze această companie de top, în special laboratoarele și spațiile de producere ale acestei întreprinderi producătoare de corpuri de iluminat, și să afle ce perspective ar exista în eventualitatea unei colaborări și/sau a angajării studenților după absolvire.

Prezentând tehnologiile elaborate și implementate în cadrul companiei, Vadim DANU a povestit în detalii cum a reuşit să crească acest mastodont şi ce planuri are pentru viitor. D-sa a declarat cu mândrie că LED Market oferă clienţilor săi confortul, experienţa şi posibilitatea de a alege lumină de înaltă calitate pentru spaţii publice, spaţii profesionale sau acasă. Sortimentul vast al produselor LED îmbinat cu cele mai noi tehnologii oferă posibilitatea abordării individuale a fiecărei solicitări venite din partea clienţilor pentru iluminarea diferitelor spaţii.

A fost o veritabilă delectare pentru profesori să se convingă că discipolul lor de mai ieri a reușit să fondeze, în 2004, o companie care, odată cu dezvoltarea noilor tehnologii de iluminare LED, a devenit în timp un pionier local în elaborarea şi fabricarea produselor de iluminat LED. A fost o vizită de succes, căci doar pe această cale se poate construi o colaborare durabilă dintre mediul academic şi cel economic.

Suntem mândri de realizările absolvenților noștri!

(Visited 7 times, 1 visits today)