- UTM - https://utm.md -

Studenții le demonstrează liceenilor că INGINERII CREEAZĂ VIITORUL

În această săptămână CEGHID – Centrul Universitar pentru Informare și Ghidare în Carieră al UTM, a dus spiritul UTM mai departe, trezind interesul pentru creația inginerească altor sute de elevi ai liceelor din capitală – „Elena Alistar”, „Dacia”, „Principesa Natalia Dadiani”, „Petru Zadnipru”, „Onisifor Ghibu”, „Litterarum”, „Constantin Negruzzi”,  „I .S. Neciui-Levițki”, „Liviu Deleanu”, dar și din suburbii – „Alexandru cel Bun” (Sângera) şi „Dragoş Vodă” (Stăuceni).

„A fost o săptămână cu mult interes față de inginerie din partea liceenilor”, ne-a spus cu bucurie Maria CERNEI, studentă a Facultății Electronică și Telecomunicații. 

8 studenți ai UTM – Maria CERNEI (FET), Diana TIMERCAN și Anastasia RABEI (Facultatea Tehnologia Alimentelor), Tatiana EŞANU (Facultatea Inginerie Economică și Business), Artiom BELENIUC (Facultatea Urbanism și Arhitectură), Iuliana RAILEAN, Silvia TURCHIN și Ludmila SECHER (Facultatea Textile și Poligrafie), le-au împărtășit elevilor impresiile personale din perioada în care se aflau și ei în pragul admiterii, iar acum, la o distanță de câțiva ani, sunt mândri de alegerea făcută în favoarea Universității Tehnice a Moldovei. Facultățile pe care le reprezintă sunt o dovadă concludentă că ingineria e omniprezentă și la fel de fascinantă și captivantă oriunde.

Studenții le-au vorbit liceenilor cu entuziasm despre cursurile din aule, orele din laborator, dar și despre viața din cămin. Studenția e o paletă multicoloră și dacă îmbini chibzuit studiile, creația tehnică, muzica, dansul, sportul – te cultivi, crești, evoluezi. Cam așa e viața la Universitatea Tehnică – densă, interesantă, frumoasă!

Și profesorii care i-au însoțit – Mihail MELENCIUC (FIMIT), Raisa DRUȚĂ și Iurie SUBOTIN (FTA), Roman GRIȚCO (FET), Eugen BRĂGUȚĂ (FUA), Angela GHELBET (FTP) – tot despre frumosul studiilor au vorbit. Pentru că dacă ești primul într-un concurs de creație, e dovada că reușești și la studii, aceste calități fiind interdependente. Iar pentru un profesor e o împlinire totală să aibă studenți performeri!

Astfel, încă din facultate, INGINERII CREEAZĂ VIITORUL!

(Visited 31 times, 1 visits today)