Universitatea Tehnică a Moldovei trezește tot mai mult interesul elevilor dornici să urmeze studii în inginerie. Este și cazul elevilor de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, care au efectuat o vizită la Facultatea Textile și Poligrafie.

Pasionate de modelarea, proiectarea şi tehnologia confecţiilor din ţesături și tricoturi, o grupă întreagă constituită prioritar din fete, însoțită de profesoarele lor de specialitate, au trecut cu entuziasm și speranță pragul facultății. Au fost întâmpinate cu ospitalitate de către conf. univ., dr. Marcela IROVAN, șef Departament Design și Tehnologii în Textile și Poligrafie, care le-a prezentat programele de studii oferite de facultate.

Elevele de la Bălți au luat cunoștință de condițiile de studii din cadrul Facultății Textile și Poligrafie, vizitând aulele de cursuri și laboratoarele pentru activități practice. Au avut și bucuria de a se implica într-o activitate practică de proiectare a îmbrăcămintei cu utilizarea sistemului automatizat de proiectare Gemini CAD. Sub îndrumarea lectorului universitar Elena FLOREA-BURDUJA au reușit să proiecteze diverse modele de fuste.

Condițiile de studii, deschiderea profesorilor și studenților cu care au comunicat le-au determinat în mare măsură să-și continue studiile la Facultatea Textile și Poligrafie.

(Visited 7 times, 1 visits today)