Cu ocazia Zilelor comemorării celor căzuți în acțiunile de luptă din Afganistan și în conflictul militar de pe Nistru (15 februarie și 2 martie), precum și în alte conflicte armate,  Administrația Universității Tehnice a Moldovei, împreună cu Comitetul Sindical al angajaților UTM și Catedra Militară  au organizat o masă comemorativă, la care au fost invitați  angajaţii UTM – veterani de război, participanţi la acţiunile militare din Afganistan, la conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei RM (1991-1992) precum şi la alte conflicte armate (Iraq şi Angola).

La acest eveniment a fost prezent și Rectorul UTM, BOSTAN Viorel, dr.hab., prof.univ. Domnia sa și-a exprimat recunoștința pentru curajul și statornicia de care au dat dovadă veteranii în aceste războaie. În pofida timpului ce s-a scurs, nu dispare şi nu se învecheşte memoria despre aceste lupte grele. Speră că omenirea se va convinge că bunăstarea şi prosperitatea nu se pot realiza într-o lume sfâşiată de războaie, că numai pacea şi înţelegerea asigură liniştea şi bunăstarea omenirii. 

Dnul rector a salutat această frumoasă tradiție, care dă posibilitatea de a se întâlni cu toți veteranii de război, pentru a comemora pe cei căzuți pe câmpul de luptă. Iar la final le-a oferit câte un premiu banesc din partea Universității, subliniind, că este prea mic acest aport, pe lângă toate faptele de vitejie de care au dat ei dovadă.

Dragi veterani, Vă adresăm, din toată inima, cele mai sincere mulțumiri, însoțite de întreaga noastă apreciere pentru faptele Dumneavoastră de eroism și spiritul de sacrificiu, dorindu-Vă multă sănătate și prosperitate.

Veteranii noștri:

  • OLARU Valentin – inginer categoria 1, DTIC, UTM, veteran de război, participant la acţiunile de luptă desfăşurate pe teritoriul altor state (Afganistan).
  • DREAHLĂ Maria – îngrijitor Direcţia Tehnică, UTM veteran de război, participant la acţiunile de luptă desfăşurate pe teritoriul altor state (Afganistan).
  • CREANGĂ Alexei – lăcătuş, Direcţia Tehnică, veteran de război, participant la acţiunile de luptă desfăşurate pe teritoriul altor state (Afganistan).
  • STOIAN Vitalie – şef Catedra Militară, general de brigadă (veteran de război, asimilat ca participant la război (deminarea teritoriului în perioada de după acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova şi la acţiunile de luptă desfăşurate pe teritoriul altor state (Irak).
  • VLAICU Valeriu – colonel(r), lector CM, veteran de război, participant la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova şi la acţiunile de luptă desfăşurate pe teritoriul altor state (Angola).
  • CUCIUC Alexandru – colonel (r), lector CM, participant la acţiunile de luptă desfăşurate pe teritoriul altor state (Irak).
  • CHISTOL Vasile – conf. univ. dr. Departamentul Fizică, FRT, veteran de război, participant la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.
  • BRAICOV Vasile – paznic, Direcţia Tehnică, UTM, veteran de război, participant la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.
  • COLIBAN Viorel – colonel®, fost angajat al Catedrei Militare, veteran de război, participant la acţiunile de luptă desfăşurate pe teritoriul altor state (Afganistan), participant la războiul de apărare a integrității și independenței RM (zona transnistreană), lichidatorul consecințelor accidentului nuclear de la Cernobâl.

Memoria celor căzuti în aceste războaie, precum și faptele sale eroice vor trăi veșnic în inimile noastre! 

 

 

 

(Visited 32 times, 1 visits today)