Procesul renovărilor și transformărilor la Universitatea Tehnică a Moldovei se desfășoară constant, necontenit.

Actualmente, la ordinea zilei se află renovarea capitală a unui amfiteatru la Facultatea Tehnologia Alimentelor, care se dorește să devină o nouă atracție academică a anului 2020. Este un al doilea amfiteatru renovat în ultimul timp în campusul universitar Râșcani, după ce la finele anului 2019 a fost inaugurat un amfiteatru similar în imediata apropiere a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Deoarece confortul în procesul de studii este foarte important, iar transformarea, modernizarea și renovarea acestora constituie o prioritate permanentă a administrației UTM – lucrările de renovare constituie un proces continuu. Acesta presupune înlocuirea ferestrelor, transformarea integrală a interiorului, instalarea unor sisteme moderne de sonorizare aulă/amfiteatru, de proiecție și iluminare, acces (wireless corporativ) la rețeaua publică Internet, dar și lucrări de izolare termică și pavarea spațiului adiacent.

Este un efort considerabil, care, negreșit, va impulsiona benefic procesul de studii și activitatea extracurriculară în campusul universitar Râșcani, dar și atractivitatea UTM per ansamblu.

(Visited 35 times, 1 visits today)