CEGHID duce spiritul UTM în licee

Astăzi, spiritul UTM și tot ceea ce înseamnă tendința de a dezvolta și propulsa ingineria, tehnologia și inovația, cultivate în sânul acestei unice instituții de învățământ superior ingineresc din republică, a pășit larg în patru licee din capitală.

Este meritul neobositei echipe a Centrului Universitar de Informare și Ghidare în Carieră (CEGHID) reprezentată de directorul Radu Melnic, vicedirectorul Natalia ȘESTENCO și Elena Russu, care, împreună cu profesorii entuziaști Iurie IVANOV de la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, Eugenia BOAGHI de la Facultatea Tehnologia Alimentelor și energicii studenți Maria CERNEI de la Facultatea Electronică și Telecomunicații și Diana TIMERCAN de la Facultatea Tehnologia Alimentelor au susținut un frumos dialog despre cum e să-ți clădești un viitor profesional la Universitatea Tehnică a Moldovei cu elevii claselor absolvente din cadrul liceelor teoretice „Olimp”, „George Meniuc”, „Traian” și „Liviu Rebreanu” din Chișinău.

Elevii s-au arătat foarte interesați de perspectivele pe care le deschid studiile făcute la Universitatea Tehnică a Moldovei în cele mai dinamice domenii ale economiei naționale, dar și de multiplele facilități de care pot beneficia la admitere, în cazul în care frecventează  cursurile de pregătire pentru BAC și apoi susțin cu succes examenele de Bacalaureat sau dacă se afirmă la Olimpiada Tehnică Republicană și Concursul „Tânărul creator” organizate de UTM. Și-au notat în agende și participarea la Expoziția „Creația deschide Universul”, Zilele Ușilor Deschise la UTM și acțiunea „Student pentru o zi la UTM”, iar entuziasmul din ochii lor avea să ne încredințeze că multiplele aspecte ale ingineriei ar putea fi cucerite de către acești tineri.

Echipa CEGHID exprimă sincere mulțumiri conducerii facultăților, tuturor cadrelor didactice și studenților care au acceptat să adere la acțiunile de promovare a specialităților UTM în liceele și colegiile din RM, ajutându-i astfel pe viitorii candidați la admitere să se orienteze în spectrul larg al profesiilor viitorului și să facă alegerea cea mai potrivită pentru ei.

[av_gallery ids=’68911,68912,68913,68914,68915,68916,68917′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-izroa6′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU