Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina VLAH, a efectuat o vizită la UTM

O delegație a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia (Gagauz -Yeri), condusă de Guvernatorul UTAG, Irina VLAH, a efectuat, astăzi, o vizită la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Întâmpinată cordial de către rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, doamna Bașcan Irina VLAH, însoțită de oficiali UTAG, a făcut un tur de orizont în campusul Râșcani al UTM, vizitând mai multe subdiviziuni ale UTM: Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Facultatea Mecanică Industrială și Transporturi, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” și FabLab Chișinău, cunoscut drept unul dintre cele mai mari ateliere de prototipare și producţie la scară mică din Europa de Est. Oaspeții s-au arătat impresionați de realizările subdiviziunilor UTM din perspectiva colaborării cu autoritățile autonomiei Găgăuze și reindustrializării regiunii.

Alături de Olesya TANASOGLO, viceguvernator UTA Găgăuzia, Natalia CRISTEVA, șef Direcția Generală Învățământ Găgăuzia, și alți factori de decizie din Găgăuzia, doamna Guvernator UTAG s-a întâlnit cu cei peste 100 de studenți ai autonomiei, care își continuă studiile la UTM. Irina VLAH a menționat importanța studiilor tehnice inginerești pe care le oferă UTM în dezvoltarea ulterioară a regiunii, dar și calitatea pregătirii absolvenților din regiune la UTM.

Delegația UTAG la UTM a fost însoțită de către Veaceslav ŞUTCHEVICI, manager componenta promovarea investițiilor, GIZ Moldova, Proiectul Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice, care este și membru CDSI al UTM și are un rol deosebit în stabilirea și fortificarea parteneriatelor cu universitatea, dar și promovarea studiilor superioare tehnice inginerești. Iar organizarea la cel mai înalt nivel a vizitei se datorează efortului consolidat al echipei-cheie în stabilirea și menținerea frumosului parteneriat dintre UTM și UTAG: Dinu ȚURCANU, prorector UTM informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, și conducerea Centrului Universitar de Ghidare în Carieră, în persoana directorului Radu MELNIC și vicedirectorului Natalia ȘESTENCO.

LIVE: Встреча башкана со студентами Технического университета

LIVE: Встреча башкана со студентами Технического университета

Опубликовано Ириной Влах. Официальная страницей Пятница, 31 января 2020 г.

 

(Visited 52 times, 1 visits today)