Un workshop despre managementul proiectelor cu Ilia KLEIMAN

Expertul Ilia KLEIMAN, calificat de Uniunea Federală a Experților din Germania în domeniul Managementului Calității și Organizarea Producerii, a efectuat o nouă vizită la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice a Moldovei  pentru a le împărtăși studenților și profesorilor experiența acumulată în realizarea cu succes a proiectelor.

În ultimul timp, importanța managementului proiectelor este sesizată tot mai mult de către comunitatea oamenilor de afaceri, în special de către managerii/patronii de companii și întreprinderi, indiferent de profilul și amploarea activității acestora.

Majoritatea problemelor care apar în procesul implementării proiectelor sunt previzibile și pot fi gestionate cu promptitudine la momentul oportun. Trebuie însă să se țină cont de faptul că, adeseori, problemele în cauză nu apar de la sine, ci în lipsa unui management sistemic, în cazul dat, al proiectelor. De aici și necesitatea unei pregătiri serioase în domeniu a personalului de conducere al companiei.

De ce este important managementul de proiect? Care sunt factorii ce determină un management de proiect de calitate? Care este cheia succesului unui management de proiect eficient și ce uși deschide acesta în perspectivă? Dar și ce etape urmează a fi planificate în cadrul unui  proiect? Cum se distribuie funcțiile și responsabilitățile într-un proiect? Ce resurse sunt necesare pentru un proiect de succes? Cum să controlăm implementarea proiectului?

Acest atelier, cu o durată de peste 4 ore academice, a oferit auditoriului concepte de bază despre elementele importante ale managementului sistemic de proiect. Au fost abordate aspecte importante la subiect, cum ar fi: definirea proiectului, elementele principale ale managementului de proiect, standardul internațional ISO 21500, s-a procedat și la exerciții practice cu elemente de management de proiect (prezentarea integrală poate fi găsită aici).

Expertul Ilia KLEIMAN este un prieten mai vechi al Facultății Energetică și Inginerie Electrică, iar subiectele pe care le abordează în cadrul vizitelor sale subliniază și postura sa de specialist cu o pregătire solidă în domeniu: formare și stagii în managementul calității, marketing internațional la Friedrich Garenfeld International Consulting, Düsseldorf. Specialist în sistemele managementului de calitate (ISO) Food-Management systems HACCP, IFS, IFS-Logistic, ISO 22000. Expert calificat în managementul de calitate / Uniunea Federală a Experților din Germania.

(Visited 81 times, 1 visits today)