FCGC lansează prima promoție de masteranzi în Dreptul imobiliar și cadastral

Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC) a Universității Tehnice a Moldovei a lansat prima promoție de masteranzi în Dreptul imobiliar și cadastral, unicul program de master științific de acest gen în Republica Moldova.

Comisia constituită din profesorii care i-au ghidat pe parcursul formării lor profesionale – prof. univ., dr. hab. Mihail BIRGAU (președinte), prof. univ., dr. hab. Svetlana ALBU, conf. univ., dr. Ina BOSTAN, conf. univ., dr. Viorica URSU, conf. univ., dr. Alla CLIMOVA, specialiști cu renume în domeniu  – judecători, avocați, experți în domeniul construcțiilor, administratori în procesul de insolvabilitate, mediatori în domeniul justiției, au remarcat cu mândrie buna pregătire a discipolilor lor în jurisprudență, dreptul patrimonial, evaluarea şi managementul imobilului, dar și în domeniile de specialitate ale FCGC –  geodezie, cadastru şi geotehnică. Grație cunoștințelor acumulate pe parcursul studiilor, au excelat cu brio în abordarea subiectelor alese spre cercetare în tezele de master, cum ar fi Drepturile personale nepatrimoniale în noile reglementări ale Codului Civil al RM; Dreptul de proprietate în lumina CEDO; Acțiunea în revendicare, mijloc de apărare a dreptului de proprietate  în noile reglementari ale Codului Civil al RM; Aspecte teoretice și practice privind drepturile de autor și drepturile conexe și răspunderea pentru încălcarea lor; Exproprierea pentru cauza de utilitate publică; Tipurile înscrisurilor în registrul bunurilor imobile etc.

Ascultând cu deosebit respect și recunoștință aprecierile profesorilor la finalul susținerii tezelor, cei 12 absolvenți, primii masteranzi în Dreptul imobiliar și cadastral formați la FCGC-UTM, le-au mulțumit dascălilor lor pentru școala în specialitate și școala vieții în general, citând în semn de recunoștință un vechi aforism didactic latin: „Magistrorum exempla, non verba discipulos educant” – „Exemplele dascălilor, nu vorbele îi educă pe discipoli”.

Fondată în anul 2002, Catedra drept patrimonial din cadrul Facultății Cadastru, Geodezie şi Construcţii a UTM, predecesoarea actualului program de studii Drept (Drept patrimonial), este unica entitate didactică din Moldova cu programe acreditate de studii superioare atât la ciclul I Licență – în domeniul Drept, cât și la ciclul II Master – în domeniul Drept patrimonial.

[av_gallery ids=’67516,67517,67518,67519,67520,67521,67522,67523,67524,67525′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’10’ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ id=” custom_class=” av_uid=’av-nzbz96′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU