- UTM - https://utm.md -

Cum ne-am pregătit de iarnă?

Perioada rece a anului vine întotdeauna cu necesități „fierbinți”. Iar dacă ne referim la o arie cum este cea a Universității Tehnice a Moldovei, aceste necesități se estimează la suprafețe de mii de metri pătrați și sume de ordinul milioanelor.

În vederea pregătirii blocurilor de studii şi a căminelor pentru perioada rece 2019-2020, angajații Direcției Tehnice a UTM au efectuat un volum important de lucrări privind schimbarea geamurilor în aule, galerii de trecere și a vitraliilor de la etaje, a uşilor din lemn cu uşi PVC la balcoanele de la etaje și bucătării; verificarea metrologică a apometrelor de apă caldă și rece; spălarea hidropneumatică a sistemului de încălzire; înlocuirea tuturor contoarelor de evidenţă a energiei termice cu aparate de tip nou; conectarea obiectivelor universitare la agentul termic etc.

Cel mai mare volum de lucrări în vederea reabilitării termice a clădirilor a fost înregistrat la capitolul reparaţia capitală a acoperişurilor, care a cuprins o suprafață totală de 3300 metri pătrați (aulele 5/1, 6/2, galerii, blocul de studii nr. 10, anexa căminului nr. 10, căminele nr. 12, nr. 3) și o valoare totală de 1 015 400 lei. Iar anveloparea pereților exteriori a necesitat montarea a 278 bucăți de confecții PVC în blocurile de studii și 139 – în cămine, valoarea totală a lucrărilor estimându-se la 1214 403,47 lei.

(Visited 20 times, 1 visits today)