Pregătirile către un nou an de studii încep din ianuarie

Dacă e să facem o retrospectivă a lucrărilor executate pentru pregătirea blocurilor de studii și a căminelor Universității Tehnice a Moldovei către anul de studii 2019-2020, vom remarca că acestea au demarat exact un an în urmă, în ianuarie 2019, ceea ce ne duce la gândul că acum, în ianuarie 2020, suntem din nou la linia de start. Este și acesta un gen de activitate al UTM cu caracter continuu, iar meritul pentru evoluția pozitivă în domeniul dat îi revine Direcției Tehnice și personalului acesteia, condus de Dorin TROFIMCIUC.

Iar dacă e să ne aprofundăm în detalii, vom elucida câteva zeci de tipuri de lucrări executate la fiecare obiectiv al UTM: reparații capitale, curente, de interior și exterior în aule, laboratoare, holuri, scări, galerii, dar și fațade, acoperișuri; schimbare/montare rețele electrice, blocuri sanitare; sute de secții de calorifere, mii de prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, diverse echipamente de evidență a energiei termice sau electrice, dar și o serie de lucrări de amenajare a teritoriilor adiacente. Tipurile de lucrări și valoarea acestora diferă de la un obiectiv la altul, în funcție de complexitatea acestora – de la 13,8 la 1714,9 mii lei în blocurile de studii și de la 10,8 la 971,4 mii lei în cămine.

Lucrările pentru pregătirea către anul de studii 2019-2020 se estimează la 5612.04 mii lei – în blocurile de studii și 2001.40 mii lei – în cămine. Iar valoarea totală a lucrărilor efectuate per total obiective UTM se ridică la 7613.44 mii lei.

(Visited 34 times, 1 visits today)