„Literatura și Arta” a desemnat laureații anului 2019

La fine de an, săptămânalul „Literatura și Arta”, împreună cu cititorii acestuia, a desemnat personalitățile notorii ale vieții publice și culturale ale anului 2019. În acest an, evenimentul a fost consacrat celei de-a 65-a aniversări a hebdomadarului, reunind, în incinta Bibliotecii Municipale  „B.P.Hașdeu” din capitală, cititori de seamă, prieteni devotați și talentați ai ziarului – poeți, prozatori, publiciști, eseiști, critici literari, umoriști, pamfletiști, artiști, ziariști, dar și,  bineînțeles, oameni de știință.

Moderată de către redactorul-șef al săptămânalului, poetul, publicistul, omul de cultură Nicolae Dabija, care este și Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice a Moldovei, manifestarea aniversară a inclus o impresionantă incursiune în itinerarul biografic al revistei de cultură, parcurgând etapele activității, reușitele, dar și impedimentele cu care s-a confruntat publicația de-a lungul celor peste șase decenii de luptă și rezistență.

În semn de apreciere a măiestriei condeiului celor care și-au lăsat autografele pe paginile ziarului pe parcursul anului, la gala Premiilor de excelență, cu Diplome de excelență și titlul „Omul Anului 2019” au fost distinși în calitate de laureați ai săptămânalului „Literaturii și Arta”  și trei reprezentanți merituoși ai Universității Tehnice a Moldovei: la compartimentul „Arte” – Victor Cobzac, iar la compartimentul „Publicistică” – Valeriu Dulgheru, dar și Ion Tighineanu, pe care tot UTM-ist îl considerăm, conducând de an buni Centrul Naţional de Studiu şi Testare a Materialelor, deși suntem extrem de mândri să-l știm și în fruntea celui mai mare for științific al țării – Academia de Științe a Moldovei.   

Atmosfera festivă a fost întregită de ansamblul etnofolcloric „Ștefan Vodă”, cu starostele și cobzarul Tudor Ungureanu și cunoscuta violonistă, interpretă Maria Stoianov, care au încântat inimile celor prezenți cu cântecele patriotice de Dor, Neam, Patrie și Limba Română.

„Literatura şi Arta” este un ziar al scriitorilor din Republica Moldova, înființat în anul 1954. De-a lungul anilor, săptămânalul a avut un rol important în lupta de renaştere naţională.

„Literatura și Arta- 65 de ani”

Ansamblul etnofolcloric „Ștefan Vodă” cu starostele și cobzarul Tudor Ungureanu și cunoscuta violonistă, interpretă Maria Stoianov au încântat inimile celor prezenți cu cântecele patriotice ce promovează dragostea de Neam, Dor, Patrie și Limba Română.

Опубликовано Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu Понедельник, 16 декабря 2019 г.

 

 

(Visited 375 times, 1 visits today)