Corpul Păcii din SUA în vizită la CNTS-UTM

Pe 17 decembrie Centrul Național Tehnologii Spațiale și Observatorul Astronomic, UTM au primit vizita unei echipe de voluntari ai Corpului Păcii din SUA, în frunte cu Edward Kendall. Voluntarii americani lucrează în comunitățile din Moldova la diverse proiecte: în domeniile educație, sănătate, dezvoltare economică (https://www.peacecorps.gov/moldova/).

Scopul pe care și-l propun voluntarii rezidă în a contribui la îmbunătățirea învățării limbii engleze de către studenți și a predării englezei în școli, dar și la dezvoltarea comunității și a școlilor. De asemenea, ei proiectează planuri de lecții, promovând gândirea critică și dezvoltarea abilităților comunitare. Cluburile și activitățile extracurriculare ajută elevii, părinții, profesorii și membrii comunității să abordeze probleme educaționale, de mediu, de sănătate etc. Totodată, voluntarii lucrează la dezvoltarea de programe durabile care favorizează legăturile între școli și comunități.

O dimensiune importantă a activității voluntarilor Corpului Păcii ține de promovarea științei, în particular, a științei spațiale pentru studenții și elevii din R. Moldova. În acest context, Edward  Kendall și echipa sa au vizitat Centrul Național Tehnologii Spațiale, declarându-se dispuși să colaboreze în promovarea tehnologiilor spațiale prin organizarea vizitelor elevilor din școlile/liceele din Moldova la Centrul Național Tehnologii Spațiale și Observatorul Astronomic, UTM.

(Visited 39 times, 1 visits today)