Elevii colegiilor din Bălţi în vizită la UTM

Peste 40 de elevi din cadrul Colegiului de Industrie Ușoară și Colegiului Politehnic din mun. Bălți, însoțiți de profesorii lor Larisa CIOBANU și Corneliu IUZU, au efectuat astăzi o vizită la Universitatea Tehnică a Moldovei, la invitația șefului Centrului Universitar de Informare şi Ghidare în Carieră, Radu MELNIC, şi a şefului-adjunct, Natalia ȘESTENCO.

Întâmpinați de reprezentanții a trei facultăți – Ion FIODOROV, șef Departament Ingineria Software şi Automatică din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Rodion CIUPERCĂ, șef Departament Ingineria Fabricației din cadrul Facultății Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, și Elena MUSTEAȚĂ, șef Departament Design şi Tehnologii Poligrafice din cadrul Facultății Textile și Poligrafie, elevii au făcut un tur de orizont în subdiviziunile universitare din campusul Râșcani.

Este pentru prima dată când au pășit într-o aulă universitară sau au avut ocazia să urmărească procesul unor experiențe în laboratoarele didactice și științifice. S-au arătat fascinați și de grandoarea Centrului de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, Centrului Ingineresc „FabLab” și a Centrului de excelență și accelerare în design și tehnologii „ZIPhouse”. A fost pentru întâia oară când s-au plimbat printr-un parc universitar, care mai e și muzeu al tehnicii în aer liber – capodoperă naturală unică în Republica Moldova. Elevii au avut ocazia să viziteze celebrul Planetariu al UTM,prezentat de către Vitalie CHISTOL, şef laborator în cadrul Centrului Naţional de Tehnologii Spaţiale.

Dragi elevi, va așteptăm cu drag în marea familie UTM!

(Visited 37 times, 1 visits today)