Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Concurs studențesc de machete de poduri și ferme din lemn

Cea de-a V-a ediție a concursului de CADRE – „Machete de poduri și ferme din lemn”, organizată de Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri a Universității Tehnice de Construcții București (UTCB), i-a avut printre câștigători și pe studenții Facultății Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei (UTM).

Adresându-se studenților facultăților de profil  și constând în realizarea și testarea în laborator a unor machete din lemn, executate conform regulamentului concursului, din materiale puse la dispoziție de organizatori, concursul pune la încercare creativitatea, gândirea şi simțul ingineresc al studenților de la ingineria construcțiilor, în încercarea de a realiza machete de poduri şi ferme din lemn rezistente şi reușite din punct de vedere estetic.

Concursul s-a desfășurat, în sălile și laboratoarele UTCB, culminând cu o expoziție de machete etalată în holul Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, machete care ulterior au fost încercate în Laboratorul de Rezistența Materialelor.

UTM a fost reprezentată la concurs de către studenții programului de studii „Căi ferate, drumuri, poduri” (CFDP) din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură.

În secțiunea „Ferme din Lemn” a concursului au fost înscrise 7 echipe, dintre care studentul nostru, Constantin GHERMAN, grupa CFDP-171, a cucerit locul I, lucrarea sa „Machetă a unei ferme din lemn” fiind recunoscută cea mai reușită din punct de vedere estetic.

Iar în secțiunea „Poduri din lemn”, în urma încercării machetelor de poduri la rezistență, studenții FUA-UTM Ion ANGHEL şi Artiom BELENIUC, grupa CFDP-181, au ocupat locul 6, surclasând alte 12 echipe.

Felicitări, FUA! Mândri de voi, dragi studenți în ingineria construcțiilor!

[av_gallery ids=’65734,65735,65736,65737,65738′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ id=” custom_class=” av_uid=’av-1xc9j5′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI