ICT Career Orientation la a X-a ediție

Pe 31 octombrie 2019, peste 1400 de tineri interesați de oportunitatea unei cariere sau perspective de creștere în domeniul IT au avut ocazia să participe la ICT Career Orientation, cel mai mare eveniment de orientare profesională în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Evenimentul, dedica tinerilor care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, a avut loc loc în incinta Tekwill.

Evenimentul este la a zecea ediție și le oferă tinerilor posibilitatea de a cunoaște, interacționa și stabili conexiuni cu lideri ai industriei IT din Moldova, precum și vaste oportunități pentru desfășurarea stagiilor de practică,  iar multe companii s-au arătat dispuse să angajeze studenți din primii ani de studii, care să cumuleze studiile cu activitatea de muncă.

„Asemenea evenimente le permit companiilor din industria IT să discute cu viitorii angajați, să cunoască ce urmează să facă pe parcursul studiilor, să-i selecteze și să-i motiveze să aplice pentru un job. Astfel companiile au posibilitatea să acopere acel „gap”, de care orice companie se plânge că absolvenții îl au în pregătirea profesională”, a declarat rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan.

Pentru al doilea an consecutiv, 10 angajatori din Moldova le-au propus tinerilor să urmeze un internship intens de trei luni cu posibișitatea angajării ulterioare sau să combine studiile cu un job part-time sau un internship, precum și multe alte facilități pentru o angajare cu perspective.

Studenții au fost îndemnați să profite la maximum de receptivitatea companiilor, să vină cu un număr cât mai mare de întrebări și să afle toate răspunsurile care ar putea să îi ajute să își mărească șansele de a obține joburi pe măsura așteptărilor.

ICT Career Orientation este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei în cadrul Proiectului „Tekwill”. Evenimentul este organizat anual începând cu 2010 și are drept scop motivarea și ghidarea tinerilor spre cunoașterea și valorificarea oportunităților de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul TIC.

(Visited 8 times, 1 visits today)