Universitatea Tehnică  a Moldovei a devenit membru cu drepturi depline în Consorțiul Rectorilor Universităților bazinului Danubian (DRC).

În cadrul conferinței anuale a rectorilor Universităților Danubiene, care a avut loc în noiembrie la Universitatea Politehnica București, rectorul Viorel Bostan a prezentat candidatura UTM în vederea aderării la DRC. Ca urmare a examinării aplicării depuse, Consiliul Rectorilor Universităților Danubiene a votat aderarea UTM la DRC.

Consorțiul Rectorilor Universităților din bazinul Dunării este o rețea ce include în jur de 70 universități din bazinul danubian.  Consorțiul are ca obiectiv de a îmbunătăți învățământul superior – predarea și cercetarea în spațiul danubian și se axează, în special, pe promovarea universităților membre din regiune prin stabilirea și facilitarea relațiilor bilaterale și multilaterale între universitățile membre.

Prin aderarea la Consorțiul dat UTM devine mai vizibilă în regiune și va avea un cuvânt de spus în dezvoltarea învățământului superior din regiune.

(Visited 5 times, 1 visits today)