Un eveniment de mare anvergură în industria modei autohtone a avut loc în weekend-ul precedent la UTM, în incinta Tekwill: cea de-a IV-a ediție Moldova in Fashion Conference, organizată la 16 noiembrie, curent, de către Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPhouse al UTM.

Evenimentul a fost deschis cu fast de către invitații de onoare, reprezentanți ai partenerilor: rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, ambasadoarea Suediei în Moldova Anna LYBERG, directorul general al Agenției de Investiții a Moldovei Rodica VERBENIUC, președintele Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS) Alexandra CAN.

Genericul conferinței a fost axat pe conceptele inovare și sustenabilitate în industria modei. Printre cele mai disputate subiecte ale comunicărilor s-au evidențiat: tendințele de dezvoltare a domeniilor design și fashion, inclusiv pentru anul 2020; sustenabilitatea în modă; materiale și procese noi în industria fashion; textile smart și tehnologii de prototipare în fashion 3DaaS.

Accepții actualizate, în acest sens, au prezentat speakerii internaționali, profesioniști în domeniu, precum Giovanni OTTONELLO (Italia), Laurenti ARNAULT (UK), Shalev AMNON (Israel), Philippe POURHASHEMI (Belgia), Ricardo O`NASCIMENTO (UK), dar și experții autohtoni Nicholas OPOPOL, Geta RASCIUC, Anna SHOYKHET.

Acest eveniment anual are un impact deosebit pentru sectoarele business și cel academic, specializate în domeniul industriei ușoare, constituind o platformă efectivă pentru colaborare, schimb de experiență și de opinii dintre experții reputați din străinătate și profesioniștii din țară, întreprinzători și reprezentanți din producere, cadre didactice și studenți, designeri și cei pasionați de fashion.

Atmosfera deosebit de lucrativă și motivațională a conferinței a fost complinită atât de conținutul consistent al speech-urilor, de conexiuni și conlucrări eficace ale participanților, cât și de excelenta organizare și desfășurare, în aspect logistic, a evenimentului. Fapt care se datorează, în mare măsură, echipei ZIPhouse, studenților voluntari din cadrul Facultății Textile și Poligrafie a UTM, dar și partenerilor Centrului ZIPhouse și sponsorilor evenimentului, care au asigurat factura de calitate înaltă a evenimentului.

Evenimentul a fost organizat de către CEADT ZIPhouse al Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS) și suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, parte a Moldova Business Week 2019 organizată de către Agenția de Investiții a Moldovei, în parteneriat cu Box Catering, Cărturești Chișinău, Julius Meinl, Dryco Shop-Prune Uscate, Tromigou, Eternity Water, Martely.

(Visited 4 times, 1 visits today)