„Securitatea cibernetică poate fi considerată ca fiind o oportunitate pentru universități, întrucât este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din lume. Respectiv, și cererea pentru specialiști calificați în acest domeniu e în continuă creștere”, a declarat în mesajul său de salut la Forumul Regional de Securitate Cibernetică „Moldova Cyber Week” 2019, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei.

Rectorul Viorel BOSTAN a remarcat că astăzi atacurile cibernetice cresc în frecvență, dar și mai alarmant, cresc în complexitate, devin mai sofisticate, mai elaborate. Aceste atacuri se referă nu doar la structuri guvernamentale, instituții bancare, infrastructură, corporații, dar și la întreprinderi mici și mijlocii, persoane fizice, structuri academice, care ar părea că nu ar trebui să fie într-atât afectate. Această industrie de securitate cibernetică este una dintre cele mai rapide și este în creștere.

Totodată, rectorul UTM a specificat că pe lângă aceste amenințări și provocări, cu care ne confruntăm astăzi, pentru universități apar și oportunități, ceea ce înseamnă că în continuare va fi un deficit enorm de specialiști în securitatea cibernetică.

„Or, pentru noi, în acest caz, este foarte important să pregătim specialiști care să satisfacă cerințele pieței forței de muncă. De asemenea, este o oportunitate pentru noi să ne implicăm în comun cu industria în proiecte de cercetare-dezvoltare, pentru că avem un potențial uman foarte pregătit”, a rezumat rectorul Bostan, subliniind că, cheia succesului în orice activitate presupune cooperare și parteneriat integrat.

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)