În cadrul celui de-al V-lea Forum internațional de investiții „Invest Găgăuzia 2019”, care a demarat astăzi la Comrat, Universitatea Tehnică a Moldovei își asumă nobila misiune de a aduce la cunoștința publicului larg, inclusiv a discipolilor instituțiilor de învățământ vocațional-tehnic, importanța și fascinația profesiei de inginer, ca fiind una de importanță majoră pentru dezvoltarea capitalului uman, a economiei țării și, implicit, a economiei Găgăuziei.

În acest context, UTM, în persoana șefului Centrului de Ghidare în Carieră (CEGHID), Radu MELNIC, şi a șef-adjunctei, Natalia ȘESTENCO, au semnat cu directorul Colegiului Tehnic Agricol din Svetlîi (r-nul Comrat, com. Svetlîi), Vasile BELEV, un contract  de  colaborare reciproc avantajoasă între cele două instituții. Parteneriatul prevede o gamă largă de activități pe segmentul educațional, orientarea profesională a absolvenților de colegiu în programele de studii din cadrul UTM, acordarea de asistență științifico-consultativă și stimularea dezvoltării performanțelor tinerilor în domeniul ingineresc.

Acordul de colaborare stipulează armonizarea programelor de studii ale celor două instituții la specialitățile comune, vizitarea de către elevii colegiilor a facultăților și centrelor de excelență ale UTM, participarea lor la ore de laborator și master-classuri alături de studenții UTM, la acțiuni de orientare profesională și de diseminare a ofertei educaționale a UTM; fiind prevăzute de asemenea și activități de formare continuă pentru profesorii colegiilor în cadrul Centrului de formare continuă a UTM, precum și multe alte activități în scopul promovării învățământului ingineresc în mediul tineretului studios.

În altă ordine de idei, șeful CEGHID, Radu MELNIC, a ținut să transmită mesajul de apreciere al administrației UTM celor peste 70 de studenți ai UTM care au participat astăzi la Forumul internațional de investiții „Invest Găgăuzia 2019”:

– Apreciem și susținem entuziasmul și perseverența voastră în efortul de a disemina în rândurile tineretului găgăuz spiritul și importanța profesiilor inginerești. Sunteți exponenții veritabili ai profesiei pe care ați ales-o și avem toată încrederea că, în calitate de ingineri, veți ști să creați un Viitor sigur și prosper al acestei țări!

(Visited 17 times, 1 visits today)