Mihaela LEAHU şi Ion MANEA, studenți în anul IV, şi Tudor Vlas, anul III, specialitatea Arhitectură, Facultatea Urbanism şi Arhitectură, au beneficiat de bursa ERASMUS+ în perioada 4 martie – 25 iunie 2019, în cadrul căreia au studiat timp de 3 luni la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Noua experiență pe care au trăit-o cei trei studenți s-a datorat programului ERASMUS+ . La Iași, au avut parte de o schimbare de împrejurimi și posibilitatea de a descoperi un proces diferit de studii. Dar cu bursa ERASMUS, s-au încadrat cu ușurința în colectivul universitar, au făcut față programului și au obținut rezultate bune la disciplinele optate.

Comunitatea ERASMUS din Iași include studenți din diferite părți ale lumii: Maroc, Turcia, Spania, Italia, Franța, Portugalia, fiecare cu o cultură bogată. Studenții FUA au avut posibilitatea să interacționeze cu această comunitate în cadrul numeroaselor evenimente destinate studenților ERASMUS, pentru a facilita promovarea și schimbul intercultural.

Deși programul universitar a fost destul de intens, nu au ratat șansa să și călătorească. Au vizitat Clujul, Bucureștiul, Constanța şi Alba Iulia. Călătoriile au fost încurajate prin faptul că au primit acces gratis la transportul feroviar pe teritoriul României.

Studenții noștri ERASMUS spun că au fost încântaţi de oportunitatea de a beneficia de această bursă prestigioasă și îi încurajează şi pe alți colegi de-ai lor să aplice la bursa ERASMUS+, aceasta fiind o experiență de neuitat în viața unui student.

(Visited 10 times, 1 visits today)