Tekwill și-a deschis astăzi ușile pentru cel mai mare eveniment de orientare profesională în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, dedicat tinerilor interesați de o carieră sau perspectiva de creștere în domeniu – ICT Career Orientation.

Ajuns la a X-a ediție, evenimentul a deschis un număr record de 12 secții pentru sesiuni de orientare în carieră, 27 sesiuni și ateliere pe tematici de maximă actualitate, 30 de speakeri – specialiști de marcă în domeniul IT și Comunicații, 17 companii cu renume, între care  Orange Systems, Allied Testing, Pentalog, Moldcell, Code factory, Amdaris, Gilat Satellite Networks MDC, Best 4U Development, Salt Edge, Noction, Esempla Endava și multe altele, înregistrând și un număr record de participanți – peste 1450. Este tocmai dovada că, la Tekwill, atunci când vin peste el discipolii UTM-FCIM și invitații de marcă din lumea TIC, e un prilej să vii ca atare, să savurezi momentul-evenimentul. Dar… Dacă vii interesat și montat pe tematică – locul tău e acolo, ca să te pătrunzi de atmosferă, de acel univers de opțiuni și să aspiri să ajungi și tu pe podiumul celor care îi inspiră pe alții!

Ediția curentă a venit cu informații exhaustive despre stagiile de practică (cerințele pentru obținerea unui loc de practică într-o companie IT și perspectivele ulterioare), dar și demonstrații tehnologizate spectaculoase. Alături de Tatiana Buciuceanu, Delivery Lead la AMDARIS, pasionații de Inteligență Artificială au putut să asiste la crearea unui bot inteligent pentru Telegram, care a comandat pentru ei… o pizza. Au savurat și o prezentare dedicată analizei părților fundamentale ale lui Angular. Speakerii Best4u Development, Ștefanița Ciutac, QA engineer, și Ștefan Florescu, QA manager, intrigându-i printr-o dezbatere pe tema: „How can you become a HERO?”

Specialiștii de la PENTALOG au ținut cont de preferințele tinerilor pentru diverse limbaje de programare. Venind cu îndemnul „ Learn about GO, Learn with Go!”, le-au vorbit celor interesați despre limbajul de programare Go conceput de Google, dar și despre RxJS – o librărie modernă pentru programarea reactivă, referindu-se în special la dezvoltarea jocurilor și interfețelor web.

Au fost demonstrate și tehnologii-soluții pentru accesul la Internet, VoIP și video stream în regiunile slab populate, GILAT Satellite Networks MDC cucerind cu o demonstrație de telecomunicații prin satelit, capabile să depășească dificultățile tehnice din spațiile respective.

Dincolo de prelegerile și master-class-urile spectaculoase, ICT Career Orientation și-a urmat ferm scopul de a le explica tinerilor cerințele companiilor IT față de angajații lor: de la aplicare până la o creștere ulterioară pe plan profesional.

ICT Career Orientation a fost organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei în cadrul Proiectului „Tekwill”.

(Visited 8 times, 1 visits today)