Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit, pe 10 și 11 octombrie 2019, Zilele de informare a studenților și cadrelor didactice din cadrul facultăților Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC) și Urbanism și Arhitectură (FUA) despre Programul european ERASMUS+.

Studenții și profesorii au fost informați despre posibilitățile de participare în programele europene ERASMUS+KA1 (mobilități academice pentru studenți și profesori) și ERASMUS+KA2 (consolidarea capacităților).

Cele două facultăți din cadrul UTM – FCGC și FUA – au în palmares experiențe frumoase, realizate cu succes împreună cu universități din Romania, Franța, Portugalia, Norvegia etc. Până în prezent au fost realizate cu succes 4 mobiltăți academice de către 4 studenții de la FCGC și FUA, iar alte  3 mobilități se află acum în desfășurare la Școala Națională de Inginerie din Saint-Étienne (ENISE), Franța (École nationale d’Ingénieurs de Saint-Étienne).

Acum 3 ani, Universitatea Tehnică a Moldovei a semnat cu prestigioasa Școală Națională de Inginerie din Saint-Étienne (ENISE), Franța (École nationale d’Ingénieurs de Saint-Étienne) Acordul interinstituțional ERASMUS+, KA1, pe domeniul de colaborare – Arhitectură și Construcții.

(Visited 24 times, 1 visits today)