Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Noi membri de onoare ASTR

Unul din momentele speciale ale remarcabilului eveniment „Zilele Academiei de Științe Tehnice din România”, desfășurat în premieră la Chișinău, a vizat recunoașterea meritelor științifice și profesionale ale patru profesori-savanți, care și-au făcut un nume de rezonanță pe tărâmul științei.

Subliniind importanța momentului, președintele Academiei de Științe Tehnice din România, Mihai MIHĂIȚĂ, avea să aducă la cunoștința distinsului auditoriu că Adunarea Generală a Academiei de Științe Tehnice din România, reunită joi, 13 iunie 2019, a hotărât alegerea în calitate de membri de onoare a patru personalități, în semn de recunoaștere a remarcabilei activități a acestora în domeniul științei și tehnicii.

Invitată în scenă pentru înmânarea diplomei de membru de onoare și a însemnelor Academiei de Științe Tehnice din România, prof. univ., dr. hab. Rodica STURZA, șef Departament Oenologie și Chimie din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, UTM, a mulțumit din suflet pentru încrederea acordată, subliniind că realizările sale reprezintă un succes comun și a promis să persevereze în continuare în domeniul științei.

Sub aplauzele necontenite ale celor prezenți a ieșit în scenă și prof. univ., dr. hab. Oleg LUPAN, titular al Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM, Laureat al Premiului Naţional, cel mai recunoscut în lume savant din Republica Moldova. Având în palmares circa 10 brevete de invenție, peste 350 de publicații, inclusiv 157 cotate ISI, peste 6500 (Scopus) citări internaționale, >7600 (GoogleScholar), Indicele său personal Hirsch depășind cifra de 40 și contribuind direct la indicele Hirsch al Republicii Moldova, a menționat că va contribui în continuare la dezvoltarea și promovarea științei autohtone pe plan international.

Prof. univ., dr. hab. Pavel Alexei TOPALĂ, de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, a remarcat faptul că prima sa teză de doctorat avea să o susțină la Politehnica din București, iar astăzi a venit Bucureștiul  la Chișinău, parte și pentru el, prilej cu care a exprimat sincere mulțumiri.

O apariție inedită în scenă a avut-o dr. Carsten DREBENSTEDT, profesor la Universitatea Tehnică Bergakademie Freiberg, Institutul pentru Minerit și Inginerie Civilă Specială. Devotat trup și suflet domeniului căruia i se consacră de decenii, a purtat cu mândrie uniforma tradițională a minerilor din Germania…

Le adresăm noilor membri de onoare ASTR cele mai sincere felicitări pentru această remarcabilă nominalizare, precum și pentru prestigioasa activitate, care le-a adus apreciere și recunoaștere la cel mai înalt nivel.

[av_gallery ids=’63108,63109,63110,63111,63112,63113,63114,63115,63116,63117,63118,63119,63120,63121′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ id=” custom_class=” av_uid=’av-t3rz2a’ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI