Profesori ai Departamentului Teorie Economică și Marketing din cadrul Facultății Inginerie Economică și Business au participat, pe 4 octombrie, la cea de-a doua ediție a trainingului internațional Moldova Mentor’s Masterclass, organizat de către Garage48 și YEP Moldova, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe din Estonia și găzduit de Centrul Industriilor Creative Artcor.

Evenimentul este dedicat în special antreprenorilor și managerilor care vor să-și îmbunătățească abilitățile în domeniul mentoratului și să dezvolte echipe eficiente, dar și profesorilor care înțeleg importanța procesului de ghidare în dezvoltarea tinerei generații și tind să contribuie la dezvoltarea competențelor prin schimbul de cunoștințe și experiențe.

Împreună cu o  echipă de traineri din Estonia, condusă de Joao REI, trainer certificat, șeful inovației digitale la Idea Group din Marea Baltică, având o experiență de peste un deceniu în domeniul marketingului digital și în colaborarea cu startup-uri și corporații, participanții la curs au abordat subiecte legate de dinamica echipei, esența team buildingului, oferirea de feedback, ascultarea activă, validarea ideilor, rolul unui mentor în echipă. Totodată, au lucrat cu mai multe studii de caz, au examinat instrumentele utilizate de startup-uri și au participat la un workshop de validare a ideilor.

Dat fiind că The Mentor’s Masterclass este o activitate desfășurată în cadrul Programului de dezvoltare a culturii antreprenoriale, conf. univ., dr. în economie Veaceslav BÂRDAN, șef Departament Teorie Economică şi Marketing, consideră că participarea profesorilor FIEB la acest training le va fi foarte utilă în promovarea spiritului mișcării startup în rândul discipolilor interesați de acest domeniu.

(Visited 10 times, 1 visits today)