Astăzi, 3 octombrie 2019, tinerii originari din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia care au decis să urmeze o specialitate în cadrul Universității Tehnice a Moldovei au semnat acorduri trilaterale cu UTM și Comitetul Executiv al UTA Găgăuzia pentru a beneficia de burse anuale de studii oferite de UTAG.

Programul de acordare a locurilor de studii la UTM pentru tinerii din Găgăuzia a fost propus de către Comitetul Executiv al Autonomiei. În baza acestuia, cei peste 20 de studenți găgăuzi înmatriculați la UTM în anul curent vor beneficia de câte o subvenție anuală de 10 mii de lei.

În context,  UTM își asumă responsabilitatea de a pregăti lotul de ingineri, conform specialităților la care au fost înmatriculați cei peste 20 de tineri găgăuzi, iar după finalizarea studiilor Comitetul Executiv al UTAG  se angajează să-i asigure pe tinerii specialiști formați la UTM cu locuri de muncă în Găgăuzia.

Adresându-se tinerilor găgăuzi care au ales să-și urmeze studiile la UTM, rectorul Viorel BOSTAN i-a încredințat că au făcut alegerea corectă, subliniind importanța ingineriei pentru dezvoltarea industriei și economiei naționale, inclusiv a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia.

Sincere felicitări cu prilejul unei noi etape în viața lor – studenția, le-a adresat și prim-viceguvernatorul UTA Găgăuz-Yeri Anatoli USATÎI. Domnia sa a subliniat că acordurile semnate confirm statutul lor de beneficiari ai granturilor de studii oferite din bugetul UTAG pentru acoperirea taxei de școlarizare pe toată perioada celor 4 ani de studii la UTM.

Un Memorandum privind achitarea de către UTA Găgăuzia a burselor de studii la UTM pentru tinerii găgăuzi a fost semnat pe 12 iulie 2018, de către Bașcanul UTA Găgăuzia Irina VLAH și rectorul UTM Viorel BOSTAN.

(Visited 13 times, 1 visits today)