Pe 25 septembrie 2019 Dl Marin Ciobanu, Administratorul Zonei Economice Libere din Bălți, împreuna cu delegația de la RWTH Universitatea din Aachen, Germania în  componenta căreia erau Dr. Bern Markert, prodecanul Facultății de Inginerie Mecanica, Dr. Helmut Dinder, director general, și Katia Trescher, manager de proiect, Finanțare și proiecte de educație internațională,  ambii de la Academia Internațională a Universității din Aachen au vizitat UTM.

Rectorul Viorel Bostan a prezentat universitatea, infrastructura educațională și de cercetare a UTM. Oaspeții au fost surprinși de ambianta universitară, de rezultatele atinse de către UTM în ultimii ani. Un deosebit interes a prezentat participarea UTM în diferite proiecte internaționale, cum ar fi TEMPUS, Erasmus+, H2020, etc. Pe parcursul întâlnirii au fost discutate oportunitățile de cooperare în domeniile academice și de cercetare comune pentru ambele universități. La discuții a participat și dna Larisa Bugaian, prorector probleme financiare și relații internaționale, și dl Rodion Ciupercă, șef departament Inginerie Mecanică.

Oaspeții au prezentat Universitatea din care vin, menționând că Universitatea Aachen este cea mai mare universitate de tehnologie din Germania și cel mai important factor economic al orașului. RWTH Aachen are o lungă istorie de cooperare cu mediul  academic și industrial național și internațional, cu centrele de cercetare, contribuind astfel în mod eficient la succesul și dezvoltarea economiei germane.

(Visited 6 times, 1 visits today)