În această sâmbătă, peste 200 de specialiști din domeniul securității informatice se convoacă la Chișinău pentru a discuta despre atacuri cibernetice, dispozitive-capcană și securitatea cartelelor electronice. Comunitatea Security Espresso împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică organizează, pe 14 septembrie, Security Espresso Moldova Conference.

Tot mai multe atacuri vizează companiile și instituțiile statului, dar și informația personală a cetățenilor. Suntem sub o presiune fără precedent de a ne apăra. Informațiile despre cum să folosim în mod sigur Internetul și dispozitivele noastre sunt, uneori, incomplete și insuficiente. Din acest motiv, comunitatea Security Espresso organizează, timp de 2 ani consecutiv, meetup-uri, conferințe și workshop-uri în care experții din domeniu vorbesc despre munca lor. Scopul este unul simplu: să aducă la cunoștința programatorilor, profesioniștilor din domeniul IT și a oamenilor cu curiozitate avidă informații corecte și moduri practice prin care aceștia să creeze un Internet mai sigur.

Security Espresso Moldova Conference aduce pe scenă profesioniști din domenii diferite, care abordează teme de actualitate:

* Egor Bogomolov, Security Researcher la Wallarm: „Attacks on Android Activity & Intents”.

* Dan Demeter, Security Researcher la Kaspersky: „Honeypots as a Service”.

* Anatol Prisăcaru, fondator al comunității Security Espresso: „Hacking NFC”.

* Andrei Prescornic, Senior DevOps la CodeFactoryGroup: „Security as Code”.

* Andrei Rusnac, CTO la Data Protection Consulting: „Cyber Intelligence”.

Pentru cei competitivi, conferința organizează un concurs tip Capture the Flag, în care hackerii se întrec pentru a găsi și exploata vulnerabilități în programe software. Pentru cei mai isteți, organizatorii au pregatit premii pe măsură, care includ dispozitive HAK5 Bash Bunny, cititoare NFC, adaptoare WiFi Alfa, routere OpenWrt, dar și cărți despre practici de securitate și exploatarea vulnerabilităților. Pe lângă aceste premii, organizatorii Security Espresso Moldova Conference oferă bilete la cea mai mare conferință de securitate din Europa de Est, DefCamp. Aceasta va avea loc la București, România, pe 7 și 8 noiembrie.

Sponsorii Security Espresso Moldova Conference sunt CodeFactory și Kaspersky. Parteneri – InfoSec MD și 1337.md.

(Visited 155 times, 1 visits today)