Alina Ostapov, stagiu la Universitatea din Genova

În perioada 12 mai – 12 iunie 2019, Ostapov Alina, lector universitar la departamentul Arhitectura, Facultatea Urbanism și Arhitectură, a beneficiat de stagiul la Universitatea din Genova (UNIGE), Italia.

În urma selecției, cadrul didactic al UTM a avut o vizită la Departamentul Arhitectură şi Design (DAD), precum şi la Şcoala de Specializare în Patrimoniul Arhitectural şi Peisaj (SSPAP). Obiectivul deplasării era de a înțelege cum sunt concepute și predate cursurile universitare și postuniversitare în conservarea arhitecturală, studierea structurii și a conținutului teoretic și practic al cursurilor, examinarea literaturii tehnice de bază utilizate pentru şi în cadrul cursurilor, examinarea exercițiilor studenților din cursurile universitare și postuniversitare cu scopul de a prelua bunele practici și experiența italienilor în conservarea arhitecturală.

Pe parcursul stagiului s-au făcut legături cu administrația şi lectorii din domeniu, în urma cărora urmează să fie semnat un acord ERASMUS. De asemenea, Alina Ostapov a participat şi la Conferința „3B – Books, Buildings, Bytes”, în cadrul căreia s-a discutat cu Rectorul Școlii de Arhitectură şi Design, Ole Gustavsen, despre o viitoare colaborare.

De apreciat este atenția şi deschiderea spre colaborare a cadrelor didactice de la UNIGE, DAD şi SSPAP, care au prezentat în detalii structura sistemului de învățământ italian, diverse exemple de proiecte şi au răspuns la toate întrebările apărute pe parcurs.

Urmează ca cunoștințele acumulate de către Alina Ostapov să fie implementate în cursurile academice, precum și în teza de doctor, asupra finalizării căreia lucrează cercetătorul.

Stagierea a fost efectuată în cadrul proiectului TWINNING „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova prin păstrarea și protecția acestuia”, finanțat de către Uniunea Europeană, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

[av_gallery ids=’60987,60984,60985,60986,60988,60991,60995,60990,60992,60993,60994,60996,60989′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ id=” custom_class=” av_uid=’av-r0n0vr’ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU