Renovările la UTM „nu au vacanță”

Chiar dacă bugetarii au avut parte de o minivacanță, la Universitatea Tehnică a Moldovei se muncește zilnic, intens, astfel că renovările, transformările și pregătirile către noul an de studii au ajuns pe ultima sută de metri.

Implicat plenar în acest important proces de „schimbare la față” a UTM, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, dl Dinu ȚURCANU, prorector UTM pentru informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, a dezvăluit pe pagina sa de Facebook mai mute detalii la subiect.

Noul an de studii 2️01️9️-2️0️2️0️ vine cu Transformări Integrale (mobilier, inventar, dar și dispozitive, echipamente moderne) ale spațiilor de studii și cercetare, inclusiv în incinta Facultății Tehnologia Alimentelor (FTA).  Studenții și profesorii acestei facultăți sunt așteptați cu 4 laboratoare „noi-nouțe”, renovate integral în cadrul Proiectului „Renovarea și dotarea laboratoarelor de instruiri pentru desfășurarea cursurilor practice cu profil horticol în cadrul programului de restructurare a sectorului horticol „Livada Moldovei” (director de proiect: dr., conf. univ. Vladislav REȘITCA, decanul FTA). Este vorba de 4 laboratoare utilizate în procesul de instruire și de cercetare:

  • Laboratorul 5-209;
  • Laboratorul 5-213, „Chimia alimentară”;
  • Laboratorul 5-219, „Tehnologia conservării produselor alimentare”;
  • Laboratorul 5-407, „Tehnologia deshidratării şi refrigerării produselor alimentare”.

Totodată, se finalizează lucrările de reparație a coridoarelor blocului de studii al FTA – se conturează deja spaţii moderne, prietenoase şi confortabile!

Universitatea Tehnică a Moldovei beneficiază de proiecte investiționale din domeniul horticol. Banii sunt oferiți de Banca Europeană de Investiții pentru procurarea de utilaje și tehnică horticolă, precum și pentru renovarea și dotarea cu echipament de ultimă generație a laboratoarelor, inclusiv aule de instruire practică a studenților. Scopul este de a apropia UTM de standardele de calitate ale Uniunii Europene. Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții.

Prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei” pot fi accesate și credite pentru tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare, dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele moldoveneşti.

[av_gallery ids=’60836,60837,60838,60839′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-pm5go2′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU