Pregătirea militară – un vector prioritar al cooperării

Astăzi, în cadrul unei vizite de lucru, prorectorul Universității Tehnice a Moldovei, Dinu ȚURCANU a avut o întâlnire cu Vladimir ILIEV, Secretar de Stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învăţământ militar şi planificare a resurselor, Ministerul Apărării al Republicii Moldova, președinta Asociaţiei Femeilor din Armata Naţională (AFAN), colonelul Mariana GRAMA, şef Direcţie Cooperare Internaţională şi Vitalie BUTNARU, consultant Directia politici de dezvoltare a resurselor umane şi învăţământ militar din cadrul Ministerului Apărării.

Ședința a vizat inițierea unui acord de colaborare, care urmează a fi încheiat cu Universitatea Tehnică a Moldovei. În timpul discuțiilor s-au conturat obiectivele principale ale colaborării, activități coordonate, de interes reciproc, precum: crearea de competențe și experiență, stabilirea și menținerea unei relații solide în raport cu curricula academică inginerească la UTM pentru asigurarea competențelor necesare pieței muncii, inclusiv în diverse domenii ale Ministerului Apărării, realizarea de proiecte educaționale/cercetare, pregătirea și recrutarea studenților – dezvoltatori, administratori de sistem, ofițeri în domeniul securității cibernetice, etc.; implicarea profesorilor și studenților în dezvoltarea de produse, servicii și metode prin colaborare directă între Părți; recrutare – programe de Internships și angajări.

Conducerea Ministerului a mulțumit Administrației Universității Tehnice a Moldovei pentru disponibilitate, apreciind pregătirea înaltă a absolvenților, arătându-se optimistă în ceea ce privește rezultatele colaborării pe care le vor stabili Părțile.

La rândul său, prorectorul Dinu ȚURCANU a dat o apreciere deosebită acestei întâlniri, mulțumindu-i dlui Secretar de Stat, pentru deschidere, menționând că semnarea unui Acord pe obiectivele și planul de acțiuni discutat astăzi, va consolida colaborarea existentă între cele două instituții, va eficientiza comunicarea dintre Ministerul Apărării și UTM, dar și va contribui la realizarea unor proiecte comune, în beneficiul societății – cea de asigurare a apărării şi securităţii statului.

Min Apararii

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU