„Toată viața este o școală” – așa își definește misiunea, dar și menirea Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale” din Chișinău. Și acest motto caută să-l impregneze în toate activitățile pe care le organizează, inclusiv în cea cu care va debuta în noul an de studii 2019-2020 – Forumul municipal al cadrelor didactice din capitală din 20 august 2019, un eveniment care vine să confirme că școala începe de la profesor, de la pregătirea acestuia de a crește elevi perseverenți, puternici, adevărați performeri.

Organizat sub auspiciile Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, această primă ediție a Forumului se anunță a fi una cu totul specială. Având un generic sugestiv – „Cheia de la poarta Viitorului – în mâinile pedagogului consacrat”,  evenimentul va include 141 de master-class-uri, structurate pe tematici variate și foarte importante ca valoare a conținutului acestora.

Punctul culminant îl va constitui sesiunea specială „Integrarea instrumentelor WEB și a softurilor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”, pe care echipa managerială a instituției și-a propus să o desfășoare în comun cu o școală superioară care excelează în acest domeniu – Universitatea Tehnică a Moldovei. Sesiunea va derula cu începere de la ora 10.00, în incinta Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM (str. Studenților 9/7, bl. 3, FCIM, et. 5, aud. 502).

Elena Boldurescu, directoarea gimnaziului, grad managerial I, și Tatiana Frumuzachi, profesoara instituției-gazdă, grad didactic I, au declarat că sunt nerăbdătoare să savureze experiența profesorilor universitari, în acest scop avându-i în calitate de invitați speciali pe Dinu Turcanu, prorector UTM pentru prorector informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare; Svetlana Cojocaru și Nina Sava, lectori universitari, magiștri, șefi program, Departamentul Ingineria Software şi Automatică (DISA), Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM), UTM.

Participanții la sesiune vor fi salutați de către prorectorul UTM Dinu Țurcanu și directoarea gimnaziului Elena Boldurescu, după care vor dezbate subiecte importante la temă: „Strategii digitale pentru crearea stării de bine în școală” (moderator: Elena Boldurescu), „Softurile educaționale – o alternativă la metodele tradiționale” (moderator: Tatiana Frumuzachi); „Eficientizarea managementului educațional prin utilizarea instrumentelor web. Produsele digitale – o abordare transdisciplinară” (moderator: Svetlana Cojocaru), „Metode digitale de predare. Instrumente web pentru învățare-evaluare” (moderator: Nina Sava). De asemenea este prevăzută și desfășurarea unor ateliere practice – „Crearea unui grup de adrese pe Google groups”, „Google drive – stocarea, crearea și editarea documentelor și a formularelor online” (moderator: Svetlana Cojocaru), „Crearea posterelor și editarea imaginilor online utilizând www.crello.com”, „Crearea prezentărilor video utilizând Powtoon”, „Alcătuirea exercițiilor utilizând learningapps.org” (moderator: Nina Sava).

Se anunță, astfel, un eveniment de zile mari, prin care organizatorii vin cu îndemnul de a promova pedagogul, deschizătorul de uși spre lumină, prin acțiunile incluse în agendă urmând să demonstreze dictonul: cheia de la poarta Viitorului se află în mâinile pedagogului consacrat.

Link-ul de înregistrare la eveniment: https://forms.gle/5yD5xCjP8GjokyY69

 

(Visited 38 times, 1 visits today)