Universitatea Tehnică a Moldovei a înregistrat cel mai bun rezultat la capitolul evoluție, printre universitățile din țară, în topul mondial al universităților Ranking Web of Universities (Webometrics), publicat în iulie 2019.

În comparație cu luna ianuarie, UTM a urcat 77 de poziții în clasament, aflându-se acum pe locul 3344 în lista celor peste 24 de mii de universități din întreaga lume.

Indicatorii luați în calcul de Webometrics:

50% – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe primite de domeniul web al Universității de la terțe părți;

5% – prezența online – poziția în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe Internet;

10% – deschiderea – numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate;

35% – excelența – calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituțiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acțiunii privind informatizarea sferei educaționale din Republica Moldova, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaționale și științifice internaționale, elaborarea și menținerea site-urilor web, precum și dezvoltarea serviciilor informaționale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea în cadrul acestui top se efectuează pe baza datelor web accesibile publicului, rezultatele fiind făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)