În dimineața zilei de 1 august, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, însoțit de vicerectorii Larisa BUGAIAN și Dinu ȚURCANU, și șef Serviciu Relații Internaționale, Carolina TIMCO,  a avut o întrevedere cu domnul Jean-Claude MILLION, de la Universitatea din Strasbourg.

În cadrul ședinței, Viorel BOSTAN a prezentat UTM și activitățile francofone din cadrul acesteia, menționând deschiderea universității pentru noi colaborări, și interesul universității de a oferi actualilor și viitorilor studenți câte mai multe oportunități de mobilitate. Dl rector a menționat că mobilitățile contribuie la formarea multilaterală a studenților și a abilităților de comunicare a acestora, care le vor fi utile în parcursul profesional.

La rândul său, Jean-Claude MILLION a făcut o prezentare a Universității din Strasbourg, precizând că vine de la Institutul Universitar de Tehnologii, care este parte a Universității din Strasbourg. Dl MILLION a menționat că filosofia Universității este de a stabili relații de colaborare de durată, colaborarea cu Republica Moldova fiind printre priorități. Universitatea din Strasbourg va susține din resurse proprii mobilitățile academice în perioada viitoare, proces care va fi inițiat în septembrie 2019.

Interlocutorii și-au exprimat speranța unor colaborări fructuoase pe viitor.

(Visited 39 times, 1 visits today)