Delegația Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituțională (CDSI) al Universității Tehnice a Moldovei, în frunte cu rectorul, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, își continuă vizită de lucru la Universitatea TRANSILVANIA din Brașov, România, la invitația rectorului-gazdă, prof. univ., dr. ing. Ioan Vasile ABRUDAN, președintele CDSI-UTM, DHC UTM.

Una din destinații a fost partenerul UTM, dar și al universității brașovene – compania Pentalog din Brașov, vizita având menirea de a deschide noi oportunități pentru dezvoltarea în continuare a  colaborării cu mediul de afaceri.

Membrii delegației: președintele CDSI-UTM, rectorul Universității „Transilvania” din Brașov, prof. univ., dr. ing. Ioan Vasile ABRUDAN, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, prorectorii UTM Dinu ȚURCANU și prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN, Veaceslav ŞUTCHEVICI, Victor CATAN, Dorin RECEAN, Doina NISTOR, Maria GHEORGHIȚĂ, Vasile BULICANU au fost întâmpinați de către Monica JIMAN, strategul grupului francez Pentalog, Dan AVRAM, Delivery Center Manager – Brașov, Elena MUTRUC, Deliver Center Manager – Chişinău și Vasile PUTINA – Pentalog Chişinău.

Brașovul a fost și este în continuare cel mai important centru de producție, dar și de gestiune a producției world wide. Considerat ca fiind locația ideală pentru a deschide primul centru internațional al companiei, Brașovul și-a confirmat în timp statutul de reședință a sediului Pentalog România. De la șapte angajați în 2000, agenția de la Brașov și-a dezvoltat statele până la peste 200  în acest moment.

Chiar dacă avea vaste posibilități să se afirme în Franța, Monica JIMAN spune că întotdeauna și-a dorit să revină acasă și să-și continue viața profesională la Brașov. Cele mai multe oportunități de carieră în cadrul Pentalog le-a avut aici, locul în care compania și-a concentrat eforturile de dezvoltare. România a devenit principalul centru de producție al grupului, aici funcționând majoritatea departamentelor interne și de aici fiind coordonate celelalte centre de producție internaționale, din Chișinău și Hanoi.

La finele lunii mai a.c., la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM au fost inaugurate noi spații tehnologizate francofone, o posibilitate pe care o datorăm partenerilor proiectului „Création de la première formation universitaire francophone à présence renforcée en entreprise en République de Moldova” – Auf Eco, ATIC, IUT Rouen, dar şi Pentalog, fapt pentru care le exprimăm sincere mulțumiri!