Artiom MOLDOVAN este absolvent al Facultății Energetică și Inginerie Electrică (FEIE), specialitatea „Electromecanică”, promoția anului 2017, și spune că studiile la UTM l-au ajutat să-și construiască o carieră de succes în inginerie.

În anul curent a absolvit cu succes și ciclul II – Master cu dublă diplomă, finalizând simultan programul de master „Inginerie electrică” din cadrul FEIE-UTM și programul de master „Tehnici avansate în mașini și acționări electrice” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, România. În teza sa de master, efectuată la solicitarea companiei ALONIX SRL din Chișinău, în cadrul unui proiect internațional, a elaborat și implementat softul PLC și sistemul SCADA de control al acționărilor electrice (cu puterea totală de cca 1 MW) utilizate la stația de tratate a apei din Tbilisi, Georgia.

Între timp, a activat în calitate de inginer-programator la SALONIX ENGINEERING, devenind în doi ani administratorul acestei companii, care activează în domeniul automatizărilor și acționărilor electrice și pneumatice, elaborând și realizând „la cheie” proiecte în automatizarea proceselor tehnologice complexe.

(Visited 7 times, 1 visits today)