Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Studenți-masteranzi FCGC, cu diplome UTM-ENISE

Începând din 1 septembrie 2019, trei studenți-masteranzi ai programului de master „Inginerie structurală” din cadrul Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru, UTM își vor continua studiile de master, anul II, la Școala Națională de Ingineri de la Saint-Etienne (École Nationale d’Ingénieurs de Saint-Étienne – ENISE), Universitatea din Lyon, Franța, fiind concomitent studenți la UTM.

Este o posibilitate oferită în baza Acordului bilateral de mobilitate academică ERASMUS+KA1, semnat între UTM și ENISE în anul 2016, în fiecare an acesta fiind prelungit grație rezultatelor frumoase la studii înregistrate de către discipolii noștri.

Anterior, și-au încheiat cu succes stagiile de mobilitate academică la ENISE alți doi absolvenți ai FCGC-UTM: Aurelia Leahu, care în 2008 a obținut diploma de absolvire a programului de master „Inginerie structurală” (FCGC-UTM), dar și diploma ENISE; precum și doi reprezentanți ai promoției-2019 – Stanislav Varvarici și Vitalie Lavric, care au obținut deja diplome de absolvire a programului de master „Inginerie structurală” din cadrul FCGC, iar acum urmează un stagiu de practică pentru obținerea diplomei ENISE, în septembrie 2019.

Leahu Varvarici Lavric

Cei 3 studenți-masteranzi care urmează să-și continue studiile la ENISE – Vasile Bacalîm, Alexei Cojocar, Mihaela Galaju, grupa IS-1801M, programul de master „Inginerie structurală”, au fost selectați de către administrația Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru și Departamentul Relații Internaționale ENISE. Criteriile de selectare au fost: cunoașterea limbii franceze la nivel satisfăcător, dar și cunoașterea domeniului construcției, condiții prevăzute în Acordul bilateral ERASMUS+KA1, pentru domeniul Construcții Industriale și Civile. Sârguința pe durata celor 5 luni de studii le va aduce, după 31 ianuarie 2020, diploma de absolvire a UTM, iar în septembrie 2020 – și diploma ENISE, dar și un suport financiar din partea universității din Franța, pentru stagiul de practică și finalizare cu succese a studiilor.

Mult succes la carte, dragi studenți UTM-ENISE!

INGINERII CREEAZĂ VIITORUL!

ENISE

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI