- UTM - https://utm.md -

Aurel STRONCEA: „La UTM studiem tehnologii de construcție a mașinilor și construim punți între oameni”

Aurel STRONCEA este Managing Director „Noroc Consulting” SRL, una dintre cele mai moderne și de succes companii de design din industrie din Moldova, care oferă servicii de proiectare a echipamentelor și utilajelor pentru nave și platforme din industria petrolului și a gazelor.

Chiar dacă este un guru în domeniul său de specialitate și conduce astăzi o companie de top cu o listă impresionantă de clienți, între care companii cu renume din Norvegia, Danemarca, Olanda, Aurel STRONCEA subliniază că este, întâi de toate, absolvent UTM – Universitatea Tehnică a Moldovei,  Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, specialitatea „Tehnologia fabricării automatizate”. De acolo a pornit în profesie, acolo s-a format ca inginer! Iar înainte să fondeze compania Noroc Consulting (Moldova), a fost și cadru didactic la Alma Mater, la Catedra „Tehnologia construcțiilor de mașini” – TCM, apoi și-a consolidat abilitățile de inginer-proiectant în cadrul unor companii cu sediul în Olanda și Norvegia.

Mai spune că dincolo de studiul și atitudinea foarte specială față de tehnologiile de construcție a mașinilor, la TCM-UTM se construiesc și punți între oameni. Astăzi, compania pe care o conduce are în sânul său ingineri seniori, juniori și chiar studenți, majoritatea TCM-iști. Pe juniori îi orientează spre „Noroc” încă din studenție, astfel că actualii ingineri ai Biroului de proiectare și-au elaborat tezele de licență în baza profilului acestei companii și activează aici fie din studenție, fie imediat după absolvire. Exemplele sunt de față: Cristin Pasat – absolvent TCM, 2019, activează din decembrie 2018, Mihail Garama – absolvent TCM, 2019, activează din ianuarie 2019; iar Victor Postolati este încă student, anul 3, TCM, și lucrează aici din iunie 2019.

Pe drept cuvânt, la UTM creăm Viitorul!

(Visited 7 times, 1 visits today)