În cadrul proiectului „Resurse electronice pentru Moldova” (REM), Biblioteca știinţifică a UTM oferă acces online la baza de date InCites (https://incites.clarivate.com) pentru anul 2019. Datele de logare pot fi obținute pe zinaida.stratan@lib.utm.md

InCites reprezintă un instrument bazat pe citări pentru evaluarea productivității științifice a instituțiilor şi este susținut de compania Clarivate Analytics.

Clarivate Analytics publică anual Journal Citation Reports (JCR) care listează mai mulți indicatori scientometrici printre care și factorul de impact (IF).

Factorul de impact al unei reviste reprezintă o măsură a numărului mediu de citări per articol. În luna iunie 2019 s-au publicat în JCR factorii de impact pentru anul 2018; pentru o revistă oarecare IF reprezentând numărul de citări în 2018 ale articolelor publicate în anii 2017-2016 raportat la numărul total de articole publicate de revistă în perioada 2017-2016.

Revistele incluse în bazele de date Science Citation Index Expanded (SCIE), Social Sciences Citation Index (SSCI) și Arts & Humanities Citation Index (AHCI) formează Web Of Science (WOS) și reprezintă revistele cotate ISI.

Doritorii pot accesa/descărca Lista de reviste din anul 2019 incluse în Journal Citations Reports JournalCitationReports_2019.xls. Acces la JCR este valabil doar pentru instituțiile cu abonament la Incites sau WOS).

Accesarea  JCR  http://jcr.incites.thomsonreuters.com/ permite mai multe criterii de căutare, iar un Ghidul de utilizare JCR poate fi accesat AICI.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)