UTM trăiește acum, intens, cea mai fierbinte perioadă – susținerea tezelor de licență. Zi de zi, ies la rampă și își etalează sârguința, ingeniozitatea și spiritul inovativ zeci de studenți din cadrul diferitelor programe de studii, departamente, facultăți.

Au susţinut cu succes tezele de licenţă și absolvenții specialităţii MAIA (Maşini şi Aparate in Industria Alimentară) şi MIFSC (Maşini şi Instalaţii Frigorifice şi Sisteme de Climatizare) din cadrul Departamentului Inginerie Mecanică,  FIMIT.

A devenit deja o tradiţie ca la susţinere tezelor să fie prezenţi reprezentanţi ai diferitelor întreprinderi şi companii din ţară. Un oaspete drag este și dl Ruslan Ţarnă, director operaţional al „Efes Vitanta Moldova Brewery”, cel mai mare producător de bere din Moldova. El însuși absolvent al specialității MAIA (promoția 1999), făcând aici și doctoratul și predându-le studenților de la anii II și III două discipline de studii – „Managementul industrial” și „Economia ramurii (în industrie)”, menține o legătură permanentă cu Facultatea, în special cu Departamentul Procese, Mașini și Aparate Industriale, și cunoaște potențialul absolvenților acesteia. Îi invită să-și facă stagiile de practică la companie (câte 7-8 stagiari anual), apoi îi invită și la lucru, susținând pe parcurs avansarea lor în carieră.

Încântat de reușita absolvenților, d-sa a decis să continue inițiativa lansată anul trecut privind premierea autorilor celor mai originale trei teze de licență, oferind și de această dată 3 premii – bilete la concertul Summer Fest – studenţilor care au prezentat cele mai apreciate teze de licenţă, şi anume:

  • Ion Vişanu, cu teza de licență „Studiul procesului de uscare a sorgului zaharat prin metoda convecției și aplicarea microundelor” (conducător: lector universitar Mihail Balan);
  • Victor Chirnicinîi, teza de licență „Elaborarea instalațiilor de obținere a peleților din deșeurile agroalimentare” (conducător: prof. univ., dr. hab., Mircea Bernic);
  • Paladi, teza de licență „Contribuţii la proiectarea maşinii de divizat aluat cu productivitatea 700 buc/h şi cu masa acestora de 0,5 kg” (conducător: conf. univ., dr. Natalia Ţislinscaia).

Drum bun în activitatea profesională, dragi absolvenți!