La finalul cursurilor de formare continuă a experţilor degustători în domeniul evaluării calităţii vinurilor şi băuturilor alcoolice tari, organizate la Departamentul Oenologie și Chimie din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, sub auspiciile Centrului Universitar de Formare Continuă, 19 vinificatori reprezentând industria de producere a băuturilor alcoolice din Republica Belarus au primit, într-un cadru solemn, certificate de expert-degustător în produse vinicole.  

Perfecționarea vinificatorilor belaruși la UTM a devenit deja o frumoasă tradiție. An de an, specialiștii din țara prietenă vin cu încredere la Chișinău să-și crească măiestria, calitatea specialiștilor cu certificate eliberate de CFC-UTM bucurându-se de o înaltă și meritată apreciere la ei acasă. De astă dată, Belarusul a fost reprezentat la cursuri de către vinificatori din orașele Minsk, Brest, Stolin, Dyatlov, Mazyr, Gomel, Jdanov, Slonim.

La festivitatea de finalizare a cursurilor, vinificatorii din Belarus și-au exprimat satisfacția  pentru organizarea excelentă a cursurilor, inclusiv a condițiilor de instruire, alimentație, transport,  precum și cunoștințele, abilitățile practice în domeniul aprecierii calității produselor vinicole transmise de către profesorii Facultății Tehnologia Alimentelor în calitate de formatori. De asemenea, specialiștii din Belarus au apreciat excelenta dotare tehnico-materială a FTA și condițiile create pentru studii și formare continuă.

(Visited 9 times, 1 visits today)