Cca 400 de absolvenți ai Catedrei Militare a Universității Tehnice a Moldovei, au jurat credință Patriei în fața Drapelului de Stat, în prezenţa corpului profesoral-didactic,  părinţilor, rudelor şi prietenilor.

Evenimentul de depunere a Jurământului Militar a fost onorat de șeful-adjunct al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale (operații și instruire), colonelul Eduard Ohladciuc; rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN; șeful Catedrei Militare a UTM, generalul de brigadă Vitalie Stoian, dar și de un număr impresionant de profesori, studenți, părinți.

În numele promoției-2019 a exprimat colegilor, inclusiv celor 50 de fete, alese sentimente de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi, locotenentul de poliție Andriana Rotaru, actualmente ofițer investigație infracțiuni.

Mult succes în carieră le-au adresat colegilor care au depus astăzi Jurământul Militar și absolvenții Carolina Colțeniuc, pl. 104, și Dan Mocan, pl. 402.

În mesajul de felicitare adresat absolvenților Catedrei Militare, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan s-a arătat mândru de curajul celor cca 200 de discipoli ai Universității Tehnice a Moldovei ai promoției curente de a-și manifesta astfel dorința de a-și servi Patria. Pregătirea militară și cea inginerească fac un conglomerat bun al calităților de buni cetățeni și specialiști cu acte în regulă într-un domeniu de mare perspectivă – ingineria.

Șeful-adjunct al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc; rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN și șeful Catedrei Militare a UTM, generalul de brigadă șeful Catedrei Militare a UTM, au înmânat fanioane șefilor de promoție ai Catedrei Militare a UTM, desemnați în această calitate pentru rezultatele înalte obținute în perioada de instruire în cadrul următoarelor specialități: comunicații și informatică – Vasile Lupașco, pl. 302, UTM, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi; geniu – Dumitru Grădinaru, pl. 401, UTM, Facultatea Urbanism și Arhitectură; infanterie –  Victor Istratii, pl. 109, UTM, Facultatea calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Pentru succese meritorii înregistrate în perioada de instruire au fost distinși cu diplome de onoare următorii cursanți absolvenți: Eugeniu Bașmacov, Daniel Trevco (plutonul 101); Ivan Chiceac, Ion Sandu (pl. 103); Eugeniu Borisiuc, Iraida Borodin, Carolina Colțeniuc, Liudmila Ciorbă, Doina Donos, Sonea Hodacovschi, Dumitru Moga, Mihaela Orbu, Lilian Russu (pl. 104); Ivan Blanari, Roman Iavorenco, Dmitri Savin (pl. 105); Ivan Jorin, Ion Tanasă (pl. 106), Alexandr Calugari, Dumitrița-Laurenția Leahovici, Vadim Zadorojneac (pl. 108), vasile Boaghi, Ion Dodon, Ana Rusu (pl. 109), Alexei Ambrosi, Vladimir Isac (pl. 201), Vasile Postolachi, Andrei Tanurcov (pl. 301), Luminița Doncila, Dumitru Ghereg, (pl. 302), Alen Badrajan, Ana-Patricia Tanasiuc, Vitalie Olexici (pl. 401), Aurica Bisericanu, Tudorița Catarev, Vladislav Graur, Elena Ignatiuc, Olesea Puzder, Elena Rața (pl. 402).

Atmosfera evenimentului a fost întregită de un program cu demonstrarea elementelor la instrucția de foc cu arma prezentat de către Garda de Onoare din cadrul Batalionului de gardă (conducător:  locotenent Mihai Rodici), a procedeelor de luptă corp la corp și trageri din arma de foc cu utilizarea cartușelor de manevră de către efectivul Batalionului cu destinație specială „Fulger”, a procedeelor de luptă corp la corp de către efectivul Batalionului cu destinație specială „Scorpion” și de un défilé-show însoțit de un recital de melodii interpretate de Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova (conducător artistic: locotenent-colonel Leonid Vozniuc, maestru în artă), Orchestra-model a Ministerului Afacerilor Interne (conducător artistic: maior Oleg Cazacu, dirijor principal, maestru în artă, lector universitar al AMTAP – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice).

Iar în parcul UTM a fost organizată o expoziție cu armament din dotarea Armatei Naționale și Trupelor de Carabinieri, care s-a bucurat de un viu interes din partea publicului.

(Visited 16 times, 1 visits today)