- UTM - https://utm.md -

Moldova-o țară mică, dar cu un potențial ridicat în domeniul IT

Pe data de 25 mai 2019, prorectorul UTM Dinu Țurcanu [1] a participat la emisiunea День за днем [2],  prezentată de unul dintre cei mai proeminenți jurnaliști din țară, Victoria Kriukova, iar  împreună cu invitatul Nikolay Manolov au discutat despre faptul că Moldova are o “șansă excelentă” de a deveni o țară în care outsourcingul IT înflorește și generează proiecte serioase!

IT-istul Nikolay Manolov investește în Moldova 2,5 ️ milioane de dolari SUA și susține crearea unui produs bazat pe inteligența artificială, elaborat de studenții și absolvenții UTM – Universitatea Tehnică a Moldovei. [3]

Nikolay Manolov este un specialist IT, care s-a mutat din Rusia acum 10 ani și a creat recent un startup pentru angajarea automată a personalului www.xor.ai. Investițiile  se ridică la 2,5 milioane USD (a atras investiții de la investitori din Los Angeles). Acest tip de angajare economisește timp, resurse și bani. Nikolay a deschis un birou de promovare pentru această lansare la Chișinău, acum aflându-se în căutare de personal – este important ca locuitorii moldoveni să lucreze în compania sa, salariul mediu ajungând la cîteva mii de dolari (totul este transparent și legal).

Mesajul afacerii este: “Vrem oameni acasă!”. Obiectivul lui Nikoly este acela de a arăta că în Moldova este posibilă atragerea de investiții și oferirea locurilor de muncă cu salarii decente pentru oameni.

Pentru a vizualiza emisiunea integral, apasă aici [4]

(Visited 6 times, 1 visits today)