- UTM - https://utm.md -

Erasmus+ Alumni Crossroads

În data de 23 mai 2019 Universitatea Tehnică a Moldovei a fost gazda unui eveniment special „Erasmus+ Alimni Crossroads”, organizat împreuna cu Oficiul Național Erasmus+ în Moldova, cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, desfășurat la Centrul de Instruire şi Inovații TIC – Tekwill.

Evenimentul a fost organizat în contextul a 25 de ani de implementare a Programului UE Erasmus în Republica Moldova, a 10 ani de la Semnarea Parteneriatului Estic și a celebrării Zilelor Europei în Moldova.

La eveniment au participat instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, beneficiari ai programului Erasmus+. Echipa Universității Tehnice a Moldovei a fost reprezentată de către prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN, prorector pe probleme financiare și relații internaționale, conf. univ., dr. Cristina POPOVICI, coordonator programe internaționale , conf. univ., dr. Tatiana MUNTEANU, responsabilă studenți străini; conf. univ., dr. Dumitru CIORBA, decan FCIM; conf. univ., dr. Livia NISTOR-LOPATENCO, decan FCGC; conf. univ., dr. Rafael CILOCI, decan FIEB; conf. univ., dr. Victor BEȘLIU, coordonator al proiectului LMPI, precum și responsabili pentru relații internaționale din cadrul facultăților: Elena GOGOI – FCIM, Iulian MALCOCI -FIMIT, Pavel NICOLAEV – FET, Alexnadru PANTAZ – FCGC, Corina GUȚU-CHETRUȘCA – FEIE, Cornelia CRUCERESCU – FIEB, cadre didactice și studenți , ce au beneficiat de  burse de mobilitate Erasmus.

În cadrul evenimentului au avut loc trei sesiuni de lucru:

În cadrul evenimentului a fost prezentat rețeaua „Erasmus Student Network” în Moldova, precum și rezultatele concursului dedicat studenților și personalului academic, care au beneficiat de mobilități internațională de credite Erasmus+.

În cadrul expoziției proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior: Universitatea Tehnică a Moldovei și-a prezentat proiectele în derularea, atât proiectele în care este coordonator național: PBLMD – „Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: Pentru sporirea competitivității studenților și a posibilităților de angajare a lor” , coordonator de proiect – prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN și  LMPI – „Licență și masterat profesional pentru dezvoltarea, administrarea, gestiunea, protecția sistemelor și rețelelor informatice în întreprinderile din Moldova, Kazakhstan, Vietnam” , coordonator de proiect – conf. univ., dr. Victor BEȘLIU, precum și proiectele în care este partener: ELEVATE  – „Elevarea internaționalizării a învățământului superior în Moldova” și HEIFYE  – „Învățământul superior pentru antreprenoriatul tinerilor”.

În cadrul evenimentului au fost contabilizate reușitele și trasate obiectivele pentru perioada viitoare.

Mai multe detalii despre eveniment, precum și despre activitățile Erasmus+ pot fi găsite la linkul [1]dat.

(Visited 29 times, 1 visits today)