Facultatea Urbanism și Athitectură împreună cu compania HAURATON GmbH au organizat o excursie la întreprinderea din regiunea Rastatt, Germania. Studenții David Chiracosean (gr. ARH-151) și Eugeniu Suvac (gr. IPA-161), împreună cu lectorul universitar Natalia Ciobanu și reprezentantul HAURATON în Republica Moldova și România de est Alexandru Argint, au avut ocazia să participe la acest eveniment.

HAURATON EUROPEAN STUDENT PROGRAM (HESP) 2019 este lansat al doilea an consecutiv, în cadrul căruia invitații din Republica Moldova au beneficiat de un curs de instruire, alături de studenți și profesori din 8 țări: Italia, Slovenia, Serbia, Croația, Germania, România, Ungaria, Bulgaria.

Studenții și profesorii implicați au fost familiarizați cu noile metode de drenare a apelor meteorice alături de principalii inovatori mondiali pe piața rigolelor și separatoarelor de grăsimi. Programul a cuprins lecții teoretice cu implicarea studenților în soluționarea diverselor sarcini propuse dar și lecții practice cu prezentarea produselor și testarea acestora. Nu au lipsit însă diverse excursii și programe distractive. Invitații au făcut schimb de idei cu studenți și profesori din alte țări la un joc de Bowling, ulterior au avut ocazia să viziteze Palatul Rezidențial Rastatt, dar și orășelul turistic Baden-Baden. revenind la Alma Mater, cei doi studenți și profesoara lor, entuziasmați, și-au împărtășit trăirile:

– Programul respectiv ne-a oferit ocazia de a cunoaște subiectul mai îndeaproape, dar și de a face cunoștință cu colegi din alte țări. Am văzut calitatea germană într-un obiect uzual fabricat cu atenție și implicare totală a colaboratorilor și roboților automatizați.Sperăm să mai am ocazia de a participa la astfel de mobilități, prin care acumulăm experiențe și clipe de neuitat. Sincere mulțumiri companiei HAURATON și reprezentantului acesteia Alexandru Argint! Mult succes în continuare!

(Visited 1 times, 1 visits today)