În perioada 16-18 mai 2019, la European Exhibition of Creativity and Innovation – 2019 au fost prezentate 34 realizări științifice și inovative ale 80 cercetători din cadrul UTM. Expoziția Europeană de Creativitate și Inovare s-a desfăşurat sub egida International Federation of Inventions’ Assosiations și World Invention Intellectual Property Associations.

Lucrările colegilor noștri au prezentat un mare interes atât publicului, cât și juriului. Astfel MARELE PREMIU ȘTIINȚIFIC a fost acordat comunității academice a UTM pentru cel mai mare număr de invenții și cercetări expuse la Expoziție. Pe lângă Premiul Mare, colegii noștri au revenit acasă cu 34 de distincții a Juriului (11 medalii de aur, 11 de argint, 6 de bronz și 6 diplome de excelență) și 8 premii acordate de diverse instituții participante la eveniment (Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava – o medalie de aur, Universitatea din Craiova – o medalie de aur, Universitatea de Medicină și Farmacie din București – două premii de excelență, Universitatea din Petroșani – un certificate de excelență, Asociația Mondială de Proprietate Intelectuală din Toronto, Canada – un premiu special, Asociația Română de Pteridologie – o medalie de aur, Platforma SciEdTeh a Universității Politehnica din București – o medalie de aur).

În cadrul evenimentului, s-a desfășurat și Technical-Stintifical, Artistic and Literary Book Salon “EUROINVENT”în care colaboratorii Universității Tehnice a Moldovei au prezentat 5 lucrări, toate acestea fiind în final premiate cu medalii de aur, argint și diplome de excelență.

Expoziția internațională EUROINVENT 2019 – European Exhibition of Creativity and Innovation, se desfășoară anual la Iași și este organizată de FORUMUL INVENTATORILOR ROMÂNI în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” din Iași, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Protecția Mediului.

Ediția curentă, a XI-a la număr, a întrunit delegații din 42 de țări precum Italia, Indonezia, Macedonia, Malaysia, Spania, Statele Unite ale Americii, Canada, Germania, India, Arabia Saudită, Sudan, Vietnam, Yemen, România, inclusiv și Republica Moldova, agregând peste 620 de invenții și cercetări.

(Visited 6 times, 1 visits today)