Conferința „Autonomous Driving” din cadrul Forumului ISEF – „Industrial Suppliers & Engineering 2019” a culminat cu o incitantă competiție „Autonomous Driving Race & Awards”, care a scos în evidență abilitățile tinerilor pasionați de driving-ul de automobile.

Este vorba de o competiție de vehicule cu dirijare autonomă, la dezvoltarea cărora au participat 6 echipe de elevi și studenți ai UTM. Completate cu componente electronice care să le ajute să se conducă singure, mașinile urmau să parcurgă o linie de traseu improvizat, executând pe parcurs sarcini specifice automobilelor autonome veritabile: ocolirea obstacolelor, accelerare constantă, mersul în coloană, oprire forțată.

Câștigătoare a devenit echipa TehnoIuHas – cea mai tânără din cele șase echipe participante, în componența căreia au intrat elevi ai Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Chișinău: Vitalie Calaev, Mihai Moglan, Basoc Cristian, Balamatiuc Eduard. Aceștia au fost premiați cu diplome și calculatoare de buzunar de ultimă generație.

Locul 2 i-a revenit echipei „MicroTeam”, constituită din Vitalie Argint, Vitalie Platon, Victor Popa și Artur Oprea, iar pe locul 3 s-a clasat echipa „DOPing” , alcătuită din Ion Pîslaru, Jon Zeleni, Ion, Pușcașu și Deonisie Onofraș.

Fericiți pentru succesul repurtat, membrii echipei TehnoIuHas ne-au spus că au acceptat și și-au asumat  această provocare. În perioada 9 martie – 24 aprilie, au frecventat Autonomous Driving Bootcamp 2019, organizat de Clubul Ingineresc MicroLab, fiind cei mai tineri participanți din cadrul evenimentului. În acest timp au învățat să dezvolte o mașină cu conducere autonomă și acum se bucură că au reușit să se prezinte remarcabil la Autonomous Driving Race Competition, trecând cu brio toate probele: „Emergency Stop”, „Parching”,„Ocolirea obstacolelor”, ,„Follow Line”, „Follow Car”, „Show-ul de lumini”, impresionând juriul și invitații.

„Locul I este scopul spre care am râvnit!”, au exclamat entuziasmați învingătorii, spunând că se vor strădui să-și dezvolte în continuare abilitățile, motiv pentru care și-au îndemnat fanii să stea cu ochii pe ei, urmărindu-i în proiectele în care se vor implica de acum încolo. Totodată, tinerii din TehnoIuHas le-au mulțumit organizatorilor și sponsorilor pentru susținerea și suportul acordat.

Vladimir Scutelnic, President of Board, AO Clubul Ingineresc Micro Lab, ne-a relatat că începând cu Februarie 2019, MicroLab a consolidat nouă echipe de ingineri, studenți și entuziaști, care au construit, timp de două luni, vehicule cu tracțiune electrică, capabile să îndeplinească sarcini specifice principiului „Autonomous Driving (ADAS)”. Proiectul a finalizat cu organizarea evenimentului „Autonomous Driving Competition”, în cadrul căruia participanții au fost premiați pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor propuse, iar celor mai ingenioși li se va propune implicarea într-un proiect de dezvoltare a Sistemelor Auto pentru un automobil real, caroseria căruia a fost proiectată pentru cursele studențești Greenpower Formula F24+.

(Visited 18 times, 1 visits today)