Sute de reprezentanți ai ÎMM-urilor, instituțiilor de stat și studenți ai facultății de inginerie au vizitat cel mai grandios  eveniment din domeniul industrial și ingineresc, lansat pe 15 mai la Tekwill – Industrial Suppliers & Engineering Forum.

În prima zi a forumului, peste 80 de companii locale din domenii precum prelucrări mecanice, procesarea maselor plastice, electronică, electromecanică, proiectare de produs și procese, software development,  producerea materialelor de împachetare, servicii de transport și logistică, Business Services Providers, servicii de catering și IT services au  avut posibilitatea să stabilească relaţii de parteneriat cu companii internaţionale, informându-se astfel despre oportunitățile existente de dezvoltare și posibilităţile de dialog privat-privat și public-privat.

Acest forum facilitează  interacțiunea mediului privat cu cel public, dar şi schimbul de experiența în ceea ce privește constrângerile specifice comune între reprezentanții companiilor industriale. Evenimentul are drept scop prioritar integrarea ÎMM-urilor naționale în lanțurile valorice globale prin interacțiunea cu investitorii străini care desfășoară activități industriale și inginerești în Republica Moldova.

În prima zi, forumul a decurs în format Matchmaking, participanții având posibilitatea să facă networking în cadrul unor prezentări individuale, întâlniri B2B, vizite la întreprinderi. La eveniment au participat 16 companii internaţionale care își au sediul și în Republica Moldova, companii care fie sunt în contact cu furnizorii din Republica Moldova, fie se află în căutarea acestora.

Conform organizatorilor, investițiile străine directe pot spori dezvoltarea locală a ÎMM-urilor prin stabilirea legăturilor dintre reprezentanțele acestora din Republica Moldova și companiile naționale.  Această platformă tip B2B a fost creată pentru facilitarea legăturilor dintre companiile naționale și cele internaționale şi se înscrie în acțiunile prevăzute de Strategia Națională de Industrializare 2019-2030.

Industrial Suppliers & Engineering Forum este organizat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Centrul Ingineresc Microlab, ODIMM și UTM, cu suportul financiar al Arobs Software, Continental, Ellation, BDO, ACI Parteners, HR-Consulting, Edenred, DOR Bostavan și Life.Augmented.

Partenerii evenimentului: Tekwill, FabLab Chișinău, ZEL Bălți, Moldova IT Park, EBA Moldova, AHK, Colegiul de Inginerie, CCIM, Garage, Simpals, GIZ Moldova.

Parteneri media: Diez, Agora, Экономическое Обозрение, JobList.

A doua zi a evenimentului are loc pe 16 mai, de la 9:00 la 17:00, la Tekwill. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe http://automotivemoldova.com/.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)